Σύγκρουση εργαζομένων μετρό- κυβέρνησης

 

Σε τροχιά μετωπικής σύγκρουσης, η οποία δεν αποκλείεται να φτάσει ακόμη και μέχρι την επιστράτευση, βρίσκονται το υπουργείο Μεταφορών και οι εργαζόμενοι στις συγκοινωνίες. Οι καταγγελίες του υπουργού Κωστή Χατζηδάκη, για «μαϊμού» απεργίες και εργαζόμενους οι οποίοι πληρώνονται κανονικά την ώρα που υποτίθεται ότι απεργούν, προκάλεσαν την έντονη αντίδραση των τελευταίων, οι οποίοι κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους.

Ενδεικτικό της πώλωσης που υπάρχει ανάμεσα στις δύο πλευρές είναι ότι οι σημερινές κινητοποιήσεις στα μέσα σταθερής τροχιάς θα πραγματοποιηθούν κανονικά παρά την δικαστική απόφαση που κήρυξε τη στάση εργασίας παράνομη.

Η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη, μετά και από εντολή του πρωθυπουργού, να βάλει τέλος στην εικόνα χάους που εμφανίζει η πρωτεύουσα με την κοινωνική δυσαρέσκεια να έχει χτυπήσει «κόκκινο».

Ο αρμόδιος υπουργός κατήγγειλε ότι η πλειονότητα των εργαζομένων σε μετρό, ΗΣΑΠ και τραμ πληρώνεται κανονικά, ενώ φαίνεται να απεργεί και παράλληλα άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο της επίταξη των εργαζομένων αλλά και της αλλαγής του υφιστάμενου νομοθετικού πλαισίου.

Επίσης με χθεσινές διαρροές γίνονταν αναφορές σε παχυλούς μισθούς που φτάνουν ακόμη και πάνω από τις 3.500 ευρώ το μήνα.