Σύγχυση σχετικά με τις αποδείξεις – Χωρίς ξεκάθαρη πρόταση η κυβέρνηση

Ένα απίστευτο αλαλούμ επικρατεί με τις αποδείξεις. Η συζήτηση έχει ανοίξει από το 2015, ωστόσο το τοπίο ακόμη δεν έχει ξεκαθαρίσει.

Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Τρύφων Αλεξιάδης ανακοίνωσε στη Βουλή ότι θα υπάρξει άμεσα ανακοίνωση για το τι θα κάνει ο κόσμος με τις παλιές αποδείξεις.

«Πρέπει να τις κρατάμε διότι μπορεί να μας φωνάξουν για έλεγχο» ενημέρωσε ο αναπληρωτής υπουργός και διευκρίνισε ότι θα υπάρξει ανακοίνωση ποιες χρονιές και ποιες κατηγορίες αποδείξεων θα πρέπει να κρατηθούν. Ο κ. Αλεξιάδης ενημέρωσε ότι οι φορολογούμενοι πρέπει να κρατούν όλες τις αποδείξεις και την νέα χρονιά, ενώ γνωστοποίησε ότι θα υπάρξει άμεσα διάταξη για επέκταση των τραπεζικών συναλλαγών προκειμένου να δικαιολογούνται τα σχετικά ποσά από τις συναλλαγές αυτού του είδους.

Ο αναπληρωτής υπουργός ανακοίνωσε επίσης ότι θα υπάρξουν αλλαγές σε σχέση με το φόρο εισοδήματος που καταβάλουν οι εταιρίες ηλεκτρονικού στοιχήματος.

Απαντώντας σε σχετική επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Αλεξάνδρου Τριανταφυλλίδη, ο κ. Αλεξιάδης υπογράμμισε ότι τα σχετικά ποσά από τη φορολόγηση είναι ασήμαντα (27.366 ευρώ το 2014) για αυτό και πρέπει να υπάρξουν αλλαγές ώστε οι 24 εταιρίες να καταβάλουν αυτά που πρέπει.