Σύσκεψη στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη. Επικοινωνία Τσίπρα – Παυλόπολου – Μητσοτάκη

Ολοκληρώθηκε η σύσκεψη στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, που πραγματοποιήθηκε υπό τον αν. υπουργό Ν. Τόσκα, με τη συμμετοχή του αρχηγού της ΕΛΑΣ, Κ. Τσουβάλα και υπηρεσιακών παραγόντων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, παραμένουν σε επιφυλακή αστυνομικές δυνάμεις στον Έβρο, στα νησιά και στις εισόδους της χώρας, ενώ οι επιτελείς της αστυνομίας παρακολουθούν τις εξελίξεις στην Τουρκία.

Από παράγοντες του υπουργείου, εκφράστηκε προβληματισμός για το τι θα γίνει σε περίπτωση ροών προς την Ελλάδα, όχι μόνον προσφύγων από τρίτες χώρες αλλά και Τούρκων πολιτών – αλλά όπως ανέφεραν πληροφορίες, οποιαδήποτε απόφαση θα ληφθεί ανάλογα με την εξέλιξη της κατάστασης.

Τηλεφωνική επικοινωνία είχαν ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας και ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, θέτοντας επί τάπητος τις τελευταίες δραματικές εξελίξεις στην Τουρκία.

Σύμφωνα με πηγές της Λεωφόρου Συγγρού, πρωθυπουργός και αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης συμφώνησαν πως αυτές τις ώρες πρέπει να επικρατήσει ψυχραιμία, με τον κ. Τσίπρα και τον κ. Μητσοτάκη να παρακολουθούν στενά τις εξελίξεις.

Επιπλέον, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος βρισκόταν σε διαρκή επικοινωνία με τον πρωθυπουργό.