Ολοκληρώθηκε η σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό για τον προγραμματισμό του κυβερνητικού έργου

Ολοκληρώθηκε η σύσκεψη του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με συνεργάτες του και μέλη της κυβέρνησης.

Συζητήθηκαν ο προγραμματισμός του κυβερνητικού έργου, αλλά και οι συντονισμένες κινήσεις που έχουν δρομολογηθεί, στο πλαίσιο των διαπραγματεύσεων για το ασφαλιστικό και την πορεία του ελληνικού προγράμματος.

Στο κλίμα αυτό, συνεδριάζει το απόγευμα και η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ. Η συνεδρίαση θα γίνει παρουσία του υπουργού Εργασίας Γιώργου Κατρούγκαλου και θα έχει αντικείμενο το Ασφαλιστικό, με την κυβέρνηση να έχει ήδη αφήσει ανοιχτό το ενδεχόμενο για διορθωτικές κινήσεις στην πρότασή της για την ασφαλιστική μεταρρύθμιση.

Την Κυριακή ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης και σήμερα, Δευτέρα, ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς, με συνεντεύξεις τους, δηλώνουν ότι κατά την ψήφιση του Ασφαλιστικού μπορεί να υπάρξει πλειοψηφία ευρύτερη της κυβερνητικής.

Την ίδια ώρα ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος συνεχίζει την περιοδεία του στην Ευρώπη, με στόχο να αναδειχθεί η αναγκαιότητα για την αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους.

Ο ίδιος ο πρωθυπουργός έχει δηλώσει στην Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ ότι η κυβέρνηση θα δώσει πολιτική μάχη, το επόμενο διάστημα, για την υπεράσπιση των ελληνικών θέσεων.

Κρίσιμη σημασία αποδίδεται και στις συναντήσεις που έχει προγραμματίσει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, ο οποίος αναχωρεί αυτή την εβδομάδα για τη Μόσχα και την επόμενη θα επισκεφθεί Βερολίνο και Φρανκφούρτη.

Σημαντικές συναντήσεις, για το μέλλον του ελληνικού προγράμματος, θα πραγματοποιήσει και ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, στο Νταβός.