Σύσταση εξεταστικής Επιτροπής με αντικείμενο το πώς δημιουργήθηκε η κρίση, ζήτησε εκ νέου η Φ. Γεννηματά

Να συμφωνήσουν όλες οι πτέρυγες της Βουλής για την σύσταση εξεταστικής Επιτροπής, με αντικείμενο το πώς δημιουργήθηκε η κρίση, ζήτησε εκ νέου η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά, μιλώντας σε συγκέντρωση της Δημοκρατικής Συμπαράταξης στο γήπεδο του Σπόρτινγκ.

Όπως ανέφερε, προτείνει στη σύσταση εξεταστικής επιτροπής για το «πώς φθάσαμε στα μνημόνια, ποια ήταν τα αποτελέσματα της πολιτικής της Ν.Δ. την περίοδο 2004-2009, πώς ξαναφθάσαμε στο τρίτο μνημόνιο και τι έγινε τόσο με το PSI, όσο και με την πρόσφατη ανακεφαλαιοποίηση των Τραπεζών».

«Όλα στο φως. Από το 2001 που μπήκαμε επισήμως στην ΟΝΕ μέχρι σήμερα. Δεν έχουμε τίποτε να φοβηθούμε. Οι εκβιασμοί δεν περνούν σε εμάς», πρόσθεσε η κ. Γεννηματά.

Αναφερόμενη στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα η κ. Γεννηματά υπογράμμισε ότι «πέταξε τη συνεννόηση στο καλάθι των αχρήστων» και χαρακτήρισε «νέα απάτη» το «παράλληλο πρόγραμμα».

Προέταξε δε την ιδέα μίας προγραμματικής συμφωνίας με προοδευτικό πρόσημο για ένα εθνικό σχέδιο για την ασφαλή έξοδο από την κρίση, την οποία θα υπηρετήσει μια κυβέρνηση ευρύτερης συνεννόησης και συνεργασίας των δυνάμεων που θέλουν την παραμονή της Ελλάδας στην Ευρώπη και την Ευρωζώνη.

Η κ. Γεννηματά πρόσθεσε ότι βασικό στοιχείο αυτής της συμφωνίας είναι η αλλαγή του εκλογικού συστήματος, η απλή αναλογική και η κατάργηση του bonus των 50 εδρών.

Παρουσία όλων των βουλευτών της Δημοκρατικής Συμπαράταξης και ηγετικών στελεχών του ΠΑΣΟΚ, της ΔΗΜΑΡ και των σοσιαλδημοκρατικών κινήσεων, η επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης απέρριψε τη λογική των μετώπων με τη Ν.Δ. ή τον ΣΥΡΙΖΑ.

«Όχι στις λογικές των «μετώπων» που διχάζουν τον Ελληνικό λαό. Όχι στο δήθεν ευρωπαϊκό μέτωπο με την δεξιά. Η παρένθεση της συγκυβέρνησης με την Ν.Δ. έκλεισε οριστικά. Όχι στο δήθεν αριστερό μέτωπο με τον ΣΥΡΙΖΑ. Τελειώσαμε με αυτές τις λογικές. Και οι δύο αυτοί “δρόμοι” είναι αδιέξοδοι. Δεν θα προσφέρουν αυτό που χρειάζεται η χώρα, θα διχάσουν τους Έλληνες» τόνισε η κ. Γεννηματά.

Δήλωσε επίσης ανοικτή σε εθνική συνεννόηση «χωρία κόλπα όπως στο Προεδρικό», όπως ανέφερε χαρακτηριστικά.