Σύσταση του ΚΕΕΛΠΝΟ προς τις ομάδες υψηλού κινδύνου να κάνουν το εμβόλιο της γρίπης

Σύσταση προς τις ομάδες υψηλού κινδύνου να κάνουν έστω και τώρα το εμβόλιο της γρίπης απηύθυνε ο πρόεδρος του ΚΕΕΛΠΝΟ Θανάσης Γιάννόπουλος, μιλώντας στο «Πρακτορείο 104,9 FM».

Όπως είπε, η γρίπη θα είναι παρούσα και τον Φεβρουάριο και τον Μάρτιο, ενώ κάμψη της αναμένεται από τα μέσα Απριλίου.

Ο κ. Γιαννόπουλος τόνισε ότι εμβόλια υπάρχουν και αποζημιώνονται πλήρως μέσω των ταμείων, ενώ έκανε γνωστό ότι μέχρι σήμερα έχουν χάσει τη ζωή τους από επιπλοκές που οφείλονται στη γρίπη, τύπου Η1Ν1, 44 άνθρωποι.

«Έχουμε χάσει 44 περιστατικά και φέτος είναι περισσότερα τα κρούσματα απ’ ό,τι πέρυσι την ίδια περίοδο, δηλαδή την 5η εβδομάδα του αντιστοίχου έτους, του 2015» ανέφερε, παραδεχόμενος ότι υπάρχει έξαρση. Επισήμανε όμως ότι αν δεν ολοκληρωθεί η περίοδος της γρίπης δεν μπορούν να εξαχθούν ασφαλή συμπεράσματα από το ΚΕΕΛΠΝΟ και τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας.

Ο κ. Γιαννόπουλος σημείωσε ακόμη ότι στις αρχές της ερχόμενης εβδομάδας θα γίνει η ανάρτηση της προκήρυξης για τη στελέχωση των ΜΕΘ με την πρόσληψη 500 ατόμων, 100 γιατρών και 400 νοσηλευτών, ενώ διαβεβαίωσε ότι υπάρχουν κλίνες.
Απαντώντας σε καταγγελίες ότι καρδιοπαθείς νοσηλεύονται στους ίδιους θαλάμους με ασθενείς με διαπιστωμένη εργαστηριακά γρίπη Η1Ν1, ο κ. Γιαννόπουλος εμφανίστηκε καθησυχαστικός, λέγοντας ότι όταν η γρίπη είναι σε στάδιο της επώασης δεν υπάρχει κίνδυνος μεταδοτικότητας. «Και βέβαια μπορεί να υπάρξει αυτή η συνύπαρξη· η ιατρική έχει επιστημονικούς κανόνες, δεν είναι μια επιστήμη φοβική» κατέληξε.