Τέσσερα άτομα στοχοποιούνται από το οπτικό υλικό

 

Τέσσερα άτομα που φαίνεται να συμμετείχαν στην τοποθέτηση του εκρηκτικού μηχανισμού στο «The Mall Athens» έχει εντοπίσει η Αντιτρομοκρατική από τις μέχρι στιγμής έρευνες στο οπτικό υλικό από τις κάμερες του εμπορικού καταστήματος.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΜΠΕ, από το οπτικό υλικό προκύπτει ότι τα άτομα αυτά είχαν καλυμμένα τα χαρακτηριστικά τους, φορώντας κουκούλες και καπέλα τύπου τζόκεϊ.

Οι Αρχές μελετούν το σωματότυπο των υπόπτων, προκειμένου να διαπιστώσουν αν υπάρχουν ομοιότητες με άτομα που έχουν καταγραφεί από κάμερες σε άλλες τρομοκρατικές επιθέσεις. Εκτιμάται, πάντως, ότι στην χθεσινή επίθεση συμμετείχαν περισσότερα άτομα.

Την ίδια ώρα, η συνδεσμολογία της βόμβας (εκρηκτική ύλη ζελατοδυναμίτιδα πιθανόν και με λίγο ANFO, δύο διακόπτες on-off και μπαταρίες, μέσα σε χύτρα) παραπέμπει στην τρομοκρατική οργάνωση «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς».

Η αστυνομία δεν αποκλείει ωστόσο το ενδεχόμενο να εμφανιστεί κάποια νέα οργάνωση που θα αναλάβει την ευθύνη της επίθεσης.

Ανοιχτό το ”The Mall”

Κανονικά, πάντως, λειτουργεί από τις 10.30 το βράδυ της Κυριακής το εμπορικό κέντρο «The Mall Athens», μετά την έκρηξη που σημειώθηκε το πρωί της ίδιας ημέρας.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του εμπορικού κέντρου, ολοκληρώθηκαν σε συνεργασία με τις αρμόδιες αρχές όλες οι προβλεπόμενες έρευνες και διαδικασίες, που αφορούσαν στον άμεσο χειρισμό του συμβάντος.

Τα δύο μέλη της υπηρεσίας ασφάλειας που τραυματίστηκαν ελαφρά, έχουν ήδη πάρει εξιτήριο από το νοσοκομείο όπου διακομίστηκαν για προληπτικούς λόγους.