Τί κατέθεσε ο Διώτης για τη λίστα Λαγκάρντ

“Δεν αντέγραψα την λίστα ούτε αλλοίωσα το περιεχόμενό της“. Σε αυτή την φράση συνοψίζονται εν ολίγοις οι ισχυρισμοί που θα προβάλει καταθέτοντας σήμερα στους οικονομικούς εισαγγελείς με την ιδιότητα του υπόπτου ο πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ, Ιωάννης Διώτης. Οπρώην εισαγγελικός λειτουργός κρατά “κλειστά τα χαρτιά του”, ωστόσο εκτιμάται ότι θα εμμείνει στα όσα έχει καταθέσει εξ αρχής. Ότι δηλαδή δεν αφαίρεσε αυτός το ονόματα από την λίστα Λαγκαρντ, καθώς και ότι δεν δημιούργησε αντίγραφο του αρχείου που του δόθηκε από τον τότε υπουργό Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου.

Ο κ. Διώτης δεν προσήλθε στους οικονομικούς εισαγγελείς επικαλούμενος ασθένεια και έδωσε υπόμνημα με τις θέσεις του.

Ο κ. Διώτης έχει βρεθεί στο επίκεντρο της εισαγγελικής έρευνας από την ημέρα που οι οικονομικοί εισαγγελείς Γρηγόρης Πεπόνης και Σπύρος Μουζακίτης διαπίστωσαν οτι το “στικάκι” που έχουν στα χέρια τους δημιουργήθηκε στις 8.7.2011, δηλαδή την περίοδο που ο κ. Διώτης ήταν επικεφαλής του ΣΔΟΕ και το αρχείο εκκρεμούσε στην υπηρεσία του μέχρι να παραδοθεί στον τότε υπουργό Οικονομικών Ευάγγελο Βενιζέλο.

Το εύρημα αυτό γεννά πολλά ερωτήματα στα οποία θα κληθεί να δώσει απαντήσεις ο πρώην εισαγγελικός λειτουργός, ο οποίος πάντως αρνείται οιαδήποτε παράνομη ενέργεια.