ΤΑΙΠΕΔ στον διαγωνισμό για ΔΕΠΑ – ΔΕΣΦΑ

 

Aνοικτό είναι το ενδεχόμενο όμιλοι που δεν μετείχαν στην τελική φάση του διαγωνισμού για την ιδιωτικοποίηση ΔΕΠΑ – ΔΕΣΦΑ να «προσκολληθούν» σε ένα από τα πέντε σχήματα που είναι οι διεκδικητές των εταιρειών φυσικού αερίου.

Στη χθεσινή συνεδρίασή του, το Δ.Σ. του Ταμείου έδωσε το πράσινο φως να γίνει κάτι τέτοιο με την προϋπόθεση ότι οι εταιρείες που θα ενταχθούν στα πέντε υποψήφια σχήματα θα έχουν μειοψηφικό ποσοστό στην κοινοπραξία.

Στην προηγούμενη φάση του διαγωνισμού μετείχαν οι ιταλικές ENI και Edison, η ολλανδική Vopak και οι ισπανικές Εnagas και Gaz Natural.

Χθες στο διοικητικό συμβούλιο του ΤΑΙΠΕΔ εγκρίθηκαν τα τεύχη του διαγωνισμού για την υποβολή δεσμευτικών προσφορών για τις ΔΕΠΑ/ΔΕΣΦΑ. Εντός των προσεχών εβδομάδων θα κληθούν να υποβάλλουν δεσμευτικές προσφορές οι ρωσικές Negusneft (Sintez) και Gazprom, η Socar από το Αζερμπαϊτζάν, η M&M Gaz (η κοινή εταιρεία των ομίλων Βαρδινογιάννη και Μυτιληναίου) και η ΓΕΚ Τέρνα με τον τσεχικό όμιλο PPF που ενδιαφέρονται μόνο για τον ΔΕΣΦΑ.