Τα κόκκινα δάνεια στο επίκεντρο συνάντησης των επικεφαλής των θεσμών με τον Γ. Στουρνάρα

Η διαχείριση των κόκκινων δανείων βρέθηκε στο επίκεντρο συνάντησης των επικεφαλής των θεσμών με τον Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας Γιάννη Στουρνάρα και σύμφωνα με πηγές συζητήθηκε η θέσπιση στόχων σε κάθε τράπεζα.

«Έχω καλή αίσθηση για την πορεία των διαπραγματεύσεων» τόνισε κορυφαίος τραπεζικός παράγοντας μετά τη συνάντηση τον οποίο επικαλείται το ΑΜΠΕ. Μεταξύ των θεμάτων που συζητήθηκαν ήταν και οι διαδικασίες και το χρονοδιάγραμμα αδειοδότησης για τη σύσταση εταιρειών διαχείρισης.

Το χρονοδιάγραμμα, προβλέπει ότι από τις 29 Φεβρουαρίου θα ξεκινήσει η αδειοδότηση των εταιρειών διαχείρισης των κόκκινων δανείων και όπως έλεγε αρμόδια πηγή, ήδη έχει εκδηλωθεί ενδιαφέρον για τη σύσταση τέτοιων εταιρειών, το οποίο απομένει να αποτυπωθεί στην πράξη.

Παράλληλα, η Τράπεζα της Ελλάδος ΕΛΛ+0,11% σκοπεύει ως το καλοκαίρι να έχει ολοκληρώσει τον Κώδικα Δεοντολογίας για τις ρυθμίσεις των κόκκινων δανείων.

Σε ό,τι αφορά ειδικότερα τα κόκκινα επιχειρηματικά δάνεια, αρμόδιες πηγές τόνιζαν ότι η έκθεση της Blackrock που έχει αποσταλεί στις τράπεζες, περιλαμβάνει διάφορα μοντέλα διαχείρισης των δανείων αυτών.