Τα κόμματα για την επίθεση που δέχθηκε στα Εξάρχεια ο Βασίλης Οικονόμου

Καταδικάζει απερίφραστα ο ΣΥΡΙΖΑ τη βίαιη επίθεση και τον ξυλοδαρμό που δέχτηκε ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Βασίλης Οικονόμου.

«Ενέργειες τέτοιου είδους δεν έχουν καμία θέση σε μια δημοκρατική κοινωνία», τονίζει.

Περιοχές περιορισμένης κυκλοφορίας-ευτυχώς- δεν υπάρχουν στην Ελλάδα, αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Ποτάμι.

Όπως σημειώνει το κόμμα, το δικαίωμα των πολιτών να κυκλοφορούν ελεύθερα είναι κατοχυρωμένο παρότι ορισμένοι τραμπούκοι επιχειρούν να το περιορίσουν.

«Είναι καθήκον της πολιτείας να διασφαλίσει αυτό το δικαίωμα κι όσοι το παραβιάζουν και δέρνουν πολίτες, όποια δικαιολογία κι αν επικαλούνται, πρέπει να υφίστανται τις συνέπειες του νόμου» προσθέτει.

«Τέτοιου είδους ενέργειες όχι μόνο δεν έχουν καμία σχέση με τη γνήσια λαϊκή διαμαρτυρία, αλλά ουσιαστικά λειτουργούν και ως άλλοθι καταστολής» σημειώνει το KKE σε ανακοίνωσή του.

«Είναι αδιανόητο άνθρωποι, είτε βουλευτές είτε ιδιώτες, να στοχοποιούνται και να τους ασκείται βία για τις πολιτικές τους απόψεις», αναφέρει η Ένωση Κεντρώων.

Το κόμμα καταδικάζει απερίφραστα «κάθε μορφή βίας και τραμπουκισμού ενάντια σε οποιοδήποτε πολίτη» και καλεί την κυβέρνηση να λάβει τα απαραίτητα μέτρα ώστε να μην υπάρχουν περιοχές «εκτός νόμου» αλλά παντού να επιβάλλεται η τάξη και να διασφαλίζεται η ασφάλεια των πολιτών.