Τα κόμματα για τον εορτασμό του Δεκαπενταύγουστου

«Από τον Έβρο ως τη Γαύδο, σήμερα είναι μέρα γιορτής» αναφέρει σε μήνυμά του, ο υπουργός Επικρατείας, Νίκος Παππάς, με αφορμή τον εορτασμό του Δεκαπενταύγουστου.

«Πολύ σημαντική ημέρα για τον Ποντιακό Ελληνισμό» χαρακτήρισε τη σημερινή ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης, σε δηλώσεις του μετά το πέρας του πανηγυρικού Αρχιερατικού Συλλείτουργου, προεξάρχοντος του σεβασμιότατου μητροπολίτη Βέροιας, Νάουσας και Καμπανίας Παντελεήμονα, στην Παναγία Σουμελά, στην Καστανιά Ημαθίας.

«Είναι μία πολύ σημαντική ημέρα για τον Ποντιακό Ελληνισμό· και για όλους εμάς που καταγόμαστε από παππούδες και γιαγιάδες που ήρθαν από τον Πόντο, από την Καππαδοκία, από την Ανατολική Θράκη, τη Μικρά Ασία, είναι ιδιαίτερα συγκινητικό και ιδιαίτερα συμβολικό να βρισκόμαστε εδώ», ανέφερε.

Ο κ. Αλεξιάδης, ο οποίος εκπροσώπησε την κυβέρνηση στις εκδηλώσεις, αναφέρθηκε και στις δηλώσεις που έκανε λίγο νωρίτερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, λέγοντας πως «δίνουν τον τόνο και το περιεχόμενο της ημέρας».

Για γιορτή πίστης, σεβασμού και αγάπης για την Παναγία μας, που είναι για όλους πηγή ελπίδας και δύναμης, έκανε λόγο ο εκπρόσωπος Τύπου της Ν.Δ. Γιώργος Κουμουτσάκος από την Τήνο, όπου εκπροσώπησε το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης στις εκδηλώσεις για τον Δεκαπενταύγουστο.

Ο κ. Κουμουτσάκος αναφέρθηκε στην ανάγκη της πίστης για «να ξεπερνάμε τα δύσκολα, να στεκόμαστε όρθιοι και να προχωράμε μπροστά, με ανάταση και αξιοπρέπεια, ατομική και εθνική όπως αρμόζει στην πατρίδα μας».

Ευχήθηκε τέλος την επόμενη χρονιά, ο Ποντιακός Ελληνισμός να γιορτάσει και πάλι αυτή την ημέρα στην Παναγία Σουμελά του Πόντου.

«Η γιορτινή μέρα της Παναγίας είναι πάντα μια ευκαιρία να βρεθούμε με αυτούς που αγαπάμε αλλά και με ανθρώπους που χάσαμε μέσα στις φουρτούνες της ζωής», δήλωσε ο Σταύρος Θεοδωράκης.

Όπως είπε ο επικεφαλής του Ποταμιού, η σημερινή ημέρα «είναι η αφορμή να αναλογιστούμε ότι η ζωή μας μπορεί να γίνει καλύτερη αν όλοι μαζί προσπαθήσουμε να αλλάξουμε κατεύθυνση και να δώσουμε προτεραιότητα στα μεγάλα και σημαντικά που θα φέρουν προκοπή και δικαιοσύνη για όλους»

Ανακοίνωση με αφορμή τον εορτασμό του Δεκαπενταύγουστου, εξέδωσε και η Ένωση Κεντρώων.

«Χρόνια πολλά στους απανταχού Έλληνες. Σήμερα γιορτάζει η Μεγαλόχαρη των Ελλήνων και οφείλουμε να προσευχηθούμε μέσα από την καρδιά μας για να μας δώσει υγεία πάνω απ’ όλα και δύναμη – θέληση για να αντιμετωπίσουμε όλα τα προβλήματα. Η Μεγαλόχαρη θα μας δείχνει το δρόμο και εμείς θα ακολουθούμε»