Τα μηνύματα των κομμάτων με αφορμή τον εορτασμό των Θεοφανείων

«Το φως ας διαλύσει το σκοτάδι της φτώχειας και της ανέχειας» ήταν το μήνυμα του Προέδρου της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλου, στο πλαίσιο των εορτασμών των Θεοφανείων.

«Η κρίση πλήττει τους οικονομικά ασθενέστερους πολίτες και ιδίως τους νέους» συνέχισε ο κ. Παυλόπουλος, ο οποίος έδωσε το «παρών» στην τελετή αγιασμού των υδάτων στη Δεξαμενή Αθηνών, στο Κολωνάκι.

«Το φως της αγάπης και της αλληλεγγύης ας διαλύσει το σκοτάδι που καταστρέφει τη Δημοκρατία και τον πολιτισμό στον κόσμο και την Ελλάδα» κατέληξε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Στη Δεξαμενή παραβρέθηκαν τόσο ο Πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, όσο και η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Φώφη Γεννηματά.
Σημειώνεται ότι ο κ. Τσίπρας επρόκειτο να επισκεφτεί τον Πειραιά για τον εορτασμό των Θεοφανείων ωστόσο, οι πρόσφατες δηλώσεις του μητροπολίτη της πόλης, Σεραφείμ, για το Σύμφωνο Συμβίωσης άλλαξαν τον αρχικό σχεδιασμό.
«Εύχομαι να φωτίσουμε την καθημερινότητα μας με αισιοδοξία, ελπίδα και σιγουριά» δήλωσε η κ. Γεννηματά, και εξέφρασε την ελπίδα «να αναβαπτίσουμε τη σχέση της πολιτικής με τον πολίτη». «Λιγότερα μεγάλα λόγια για να πετύχουμε περισσότερα» κατέληξε.

Στη Θεσσαλονίκη, ο Απόστολος Τζιτζικώστας και ο Κυριάκος Μητσοτάκης βρέθηκαν δίπλα – δίπλα στην εκδήλωση για τον εορτασμό των Θεοφανείων. «Σήμερα είναι μια μεγάλη μέρα για την Ορθοδοξία. Να ευχηθώ σε όλες και όλους Χρόνια Πολλά, Καλή Χρονιά και το Άγιο Πνεύμα να δώσει σε όλους μας δύναμη και ευθυκρισία» δήλωσε ο κ. Μητσοτάκης.

Από τον Άγιο Νικόλαο Κρήτης, ο πρόεδρος της Ν.Δ., Γιάννης Πλακιωτάκης δήλωσε ότι «σήμερα, είναι μεγάλη ημέρα για την Ορθοδοξία και τον Ελληνισμό» και ευχήθηκε «το Άγιο Πνεύμα να φωτίζει τη στράτα όλων μας και να σφυρηλατήσει την ενότητα του Έθνους μας, για να αντιμετωπίσουμε τις προκλήσεις των καιρών».

Από τον Πειραιά, ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, Βασίλης Λεβέντης, τόνισε ότι ο εορτασμός των Θεοφανείων ενώνει και δίνει μήνυμα φωτισμού και ενότητας του ελληνικού λαού. Όπως ανέφερε, αυτό θα πρέπει να το αντιληφθούν όλα τα κόμματα και η εξουσία και η κοινωνία.

Καλή φώτιση και προκοπή στην Ελλάδα ευχήθηκε από την πλευρά της, η εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Μαρίνα Χρυσοβελώνη. «Σήμερα είναι μια σημαντική ημέρα για την Ορθοδοξία, μια λαμπρή γιορτή για τον ελληνισμό. Το φως των Θεοφανείων ας φωτίσει όλους μας για το καλό της χώρας μας» τόνισε η κ. Χρυσοβελώνη.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσίασε τέλος, η τελετή στη Σμύρνη, όπου για πρώτη φορά μετά από 94 χρόνια, πραγματοποιήθηκε αγιασμός των υδάτων.