Τα ξίφη τους θα διασταυρώσουν το απόγευμα οι πολιτικοί αρχηγοί με φόντο την Δικαιοσύνη

Στη Βουλή στρέφεται το ενδιαφέρον της εγχώριας πολιτικής σκηνής, καθώς στις 7 το απόγευμα, οι αρχηγοί των πολιτικών κομμάτων θα διασταυρώσουν τα ξίφη τους για τη λειτουργία και την ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης.

Την πρωτοβουλία για τη συζήτηση, η οποία θα διεξαχθεί σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών, είχε αναλάβει ο ίδιος ο Πρωθυπουργός. Στην επιστολή του προς τον πρόεδρο της Βουλής, ο κ. Τσίπρας ανέφερε ότι την τελευταία περίοδο η δημόσια συζήτηση κατακλύζεται και δηλητηριάζεται από αβάσιμες και προσχηματικές αιτιάσεις, που αφορούν τους όρους άσκησης της κυβερνητικής πολιτικής στον τομέα της δικαιοσύνης, ενώ σημείωνε ότι οι αιτιάσεις αυτές προωθούνται από κέντρα που έχουν λόγους να φοβούνται και χαρακτήριζε «δυστύχημα» ότι αυτές αναπαράγονται και από τα κόμματα της αντιπολίτευσης.

Για το κλίμα που αναμένεται να επικρατήσει στη συζήτηση των πολιτικών αρχηγών έχει προϊδεάσει και ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνος Καμμένος δηλώνοντας ότι ήρθε η ώρα να ακουστούν αλήθειες για τα θέματα της διαπλοκής και ο ελληνικός λαός να μάθει ποιοι διακινούσαν εκατοντάδες εκατομμύρια σε τραπεζικούς λογαριασμούς, ποιοι εκδότες δανείζονταν τα χρήματα του ελληνικού λαού από τις τράπεζες και τα έβγαζαν στο εξωτερικό, χρεώνοντας τα κανάλια τους.

Στη σημερινή συζήτηση θα λάβουν μέρος και ο υπουργός Δικαιοσύνης, Νίκος Παρασκευόπουλος, και ο αναπληρωτής υπουργός Δημήτρης Παπαγγελόπουλος, ενώ την Πέμπτη, οι τελευταίες εξελίξεις στον χώρο της Δικαιοσύνης θα συζητηθούν και στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής.