Τηλεφωνική επικοινωνία με τον Μπαν Κι Μουν για την προσφυγική κρίση, είχε η Βασιλική Θάνου

Την ελπίδα η Ελλάδα να εκπροσωπηθεί στη Σύνοδο Κορυφής του ΟΗΕ στις 30 Σεπτεμβρίου για την προσφυγική κρίση στο ανώτατο δυνατό επίπεδο εξέφρασε ο γενικός γραμματέας Μπαν Κι Μουν στην υπηρεσιακή πρωθυπουργό Βασιλική Θάνου στο πλαίσιο τηλεφωνικής επικοινωνίας που έγινε με πρωτοβουλία του γενικού γραμματέα.

Ειδικότερα, ο κ. Μπαν ανέλαβε την πρωτοβουλία επικοινωνίας προκειμένου να ενημερώσει την κ. Θάνου για την Σύνοδο Κορυφής των Ηνωμένων Εθνών με θέμα την προσφυγική κρίση, που συγκαλείται στις 30 Σεπτεμβρίου, παράλληλα με τη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ.

Η Υπηρεσιακή Πρωθυπουργός από την πλευρά της διαβεβαίωσε τον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ ότι θα μεταφέρει στην νέα κυβέρνηση που θα αναδειχθεί από τις εκλογές της 20ης Σεπτεμβρίου την επισήμανσή του, για την κρισιμότητα της Συνόδου στο πλαίσιο του ΟΗΕ, τον οποίο χαρακτήρισε ως τον καταλληλότερο διεθνή φορέα για την ολιστική αντιμετώπιση του προσφυγικού προβλήματος.

Ενημέρωσε επίσης τον Γενικό Γραμματέα για τα πρόσθετα μέτρα που η Υπηρεσιακή Κυβέρνηση υλοποιεί σε συνέχεια των μέτρων που βρίσκονταν ήδη σε εφαρμογή κατά την ανάληψη των καθηκόντων της, για την αντιμετώπιση του οξυνόμενου προβλήματος των προσφυγικών ροών που δέχεται η Ελλάδα και εξαιτίας του επείγοντος χαρακτήρα του ζητήματος.

Υπογράμμισε παράλληλα, τη σημασία της στενής και σταθερής συνεργασίας των ελληνικών κυβερνήσεων τόσο με τις Ευρωπαϊκές Αρχές όσο και με την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες, για τη διαχείριση του ζητήματος.