Την έναρξη της προμήθειας αργού πετρελαίου από το Ιράν ακόμη και εντός του α’ εξαμήνου του 2016, προανήγγειλε ο πρόεδρος των ΕΛΠΕ

Την έναρξη της προμήθειας αργού πετρελαίου από το Ιράν ακόμη και εντός του α’ εξαμήνου του 2016, προανήγγειλε ο πρόεδρος των ΕΛΠΕ, Στάθης Τσοτσορός, εν όψει της επίσκεψης του Πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, στην Τεχεράνη.

Σε συνέντευξή του στο ΑΜΠΕ, ο κ. Τσοτσορός κατέστησε σαφές ότι στόχος της συνεργασίας με το Ιράν αποτελεί η σταδιακή «κάλυψη» του 1/4 των συνολικών αναγκών των διυλιστηρίων των ΕΛΠΕ.

Παράλληλα, περιέγραψε το πλαίσιο της συμφωνίας που επιτεύχθηκε με την ιρανική πετρελαϊκή εταιρεία NIOC – αμέσως μετά την άρση των διεθνών κυρώσεων που είχαν επιβληθεί στη χώρα – αλλά και τα οφέλη που απορρέουν από αυτήν.
Τόνισε δε, «ότι ουδέποτε υπήρξε διαφωνία μεταξύ των δύο πλευρών ως προς το ύψος της οφειλής, που είχε δημιουργηθεί λόγω του εμπάργκο».

«Η συμφωνία είναι αμοιβαία επωφελής» και μ’ αυτή «ισχυροποιούνται τα ΕΛΠΕ, καθώς διευρύνονται οι επιλογές μας στη προμήθεια αργού» κατέληξε, σχετικά.