Την Αθήνα θα επισκεφτεί τη Δευτέρα ο Πιερ Μοσκοβισί

Την Αθήνα θα επισκεφτεί τη Δευτέρα, 18 Ιουλίου, ο Επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων της Ε.Ε., Πιερ Μοσκοβισί, ο οποίος θα έχει σειρά συναντήσεων με κορυφαία κυβερνητικά στελέχη.

Συγκεκριμένα, στις 12.30, θα περάσει το κατώφλι του Μεγάρου Μαξίμου, όπου θα τον υποδεχθεί ο Πρωθυπουργός, Αλέξης
Τσίπρας.

Στη συνέχεια, θα έχει γεύμα εργασίας, στο οποίο θα συμμετέχουν ο υπουργός Οικονομίας, Γιώργος Σταθάκης, ο υπουργός Εργασίας, Γιώργος Κατρούγκαλος, ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος και ο αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Χουλιαράκης.

Στις 15.15, ο κ. Μοσκοβισί και ο κ. Τσακαλώτος θα παραχωρήσουν κοινή συνέντευξη Τύπου στα γραφεία της Αντιπροσωπείας της Ε.Ε. στην Aθήνα.

Το πρόγραμμα του Επιτρόπου θα ολοκληρωθεί με ομιλία που θα απευθύνει στη Βουλή των Ελλήνων – και συγκεκριμένα στην Ολομέλεια των κοινοβουλευτικών Επιτροπών Οικονομικών Υποθέσεων, Παραγωγής και Εμπορίου και Ευρωπαϊκών Υποθέσεων.

Με αφορμή την επίσκεψη του κ. Μοσκοβισί, ο επικεφαλής της ελληνικής αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Πάνος Καρβούνης δήλωσε ότι «καλωσορίζουμε τη Δευτέρα στην Αθήνα τον Επίτροπο Μοσκοβισί, έναν Ευρωπαίο φίλο της Ελλάδας, που δεν έχασε ποτέ την πίστη του στις δυνατότητες της χώρας να ανακάμψει και να επιστρέψει στην θέση που της αρμόζει εντός της ευρωπαϊκής οικονομίας».

«Μετά την επιτυχή ολοκλήρωση της πρώτης αξιολόγησης, απολύτως απαραίτητη είναι πλέον η προσήλωση στο τρίπτυχο των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων, της δημοσιονομικής σταθερότητας και της ενίσχυσης των επενδύσεων» συνέχισε και επισήμανε ότι «το ζητούμενο τώρα, και βασικό στοιχείο της δεύτερης αξιολόγησης, είναι οι μεταρρυθμίσεις να μη μείνουν απλά στο επίπεδο της υιοθέτησης, αλλά να υλοποιηθούν με στόχο την επανεκκίνηση της ανάπτυξης». «Σε αυτή την απαιτητική πορεία, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ήταν και παραμένει πάντα σταθερά συνοδοιπόρος και αρωγός της χώρας μας» κατέληξε.