Την αναβολή της επιπλέον φορολόγησης των τυχερών παιχνιδιών, ζητούν οι πράκτορες ΟΠΑΠ

Τις επιπτώσεις που εκτιμά ότι θα έχει η εφαρμογή του νόμου για τη φορολόγηση των παιχνιδιών της ΟΠΑΠ Α.Ε. που παίζονται σε πρακτορεία με «τέλος» 0,05 ευρώ /στήλη παρουσίασε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Επαγγελματιών Πρακτόρων Παιχνιδιών Πρόγνωσης ΟΠΑΠ Α.Ε. (ΠΟΕΠΠΠ) σε στελέχη του υπουργείου Οικονομικών, στο πλαίσιο συνάντησης στο υπουργείο την Τετάρτη 30 Δεκεμβρίου.

Οι πράκτορες εξέφρασαν την ελπίδα να γίνει δεκτό το αίτημα τους για αναβολή εφαρμογής της διάταξης του νόμου για ένα τετράμηνο, ενώ προειδοποίησαν ότι «σε διαφορετική περίπτωση η ΠΟΕΠΠΠ θα καθορίσει την στάση της ανάλογα».

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της ΠΟΕΠΠΠ, η μελέτη έγινε από την Pricewaterhouse Coopers Business Solutions S.A., στελέχη της οποίας ήταν παρόντα στην συζήτηση, για να αναλύσουν τα ευρήματα και τα αποτελέσματα της.

«Στη συνάντηση η οποία κράτησε περίπου τρεις ώρες, αποδείξαμε μέσω της μελέτης και της συζήτησης που ακολούθησε, αυτό που εδώ και καιρό γράφουμε και λέμε προς κάθε κατεύθυνση. Ό,τι δηλαδή θα έχουμε σημαντική μείωση τζίρου στα πρακτορεία μας, κλείσιμο πρακτορείων -σε 2.360 τα υπολογίζει η μελέτη- άρα και αποτυχία του στόχου για τα έσοδα που προσδοκά το υπουργείο από τον φόρο», ανέφεραν οι πράκτορες στην ανακοίνωσή τους.

Σύμφωνα με τους ίδιους, από την πλευρά των στελεχών του υπουργείου δεν υπήρξε αμφισβήτηση των στοιχείων της μελέτης. «Γι’ αυτό και καταθέσαμε αίτημα, την αναβολή εφαρμογής της διάταξης του νόμου που προβλέπει την επιβολή του, για ένα τετράμηνο, και ταυτόχρονα έγιναν προτάσεις για αντίστοιχα μέτρα έτσι ώστε να δοθεί η δυνατότητα εξεύρεσης καλύτερης λύσης», υπογράμμισαν οι πράκτορες.