Την επόμενη εβδομάδα η σύνθεση του Ε.Σ.Ρ

Την επόμενη εβδομάδα εκτιμάται ότι μπορεί να συμφωνηθεί το νέο ΕΣΡ, ώστε να υλοποιηθεί η επιταγή του νόμου για τα ΜΜΕ και να ξεκινήσει ο διαγωνισμός για τις τηλεοπτικές άδειες, σύμφωνα με τον πρόεδρο της Βουλής Νίκο Βούτση.

«Αποφασίσαμε την επόμενη εβδομάδα να καταλήξουμε στην σύνθεση του ΕΣΡ και μετά ξεκινάμε την συζήτηση για ΑΣΕΠ, Συνήγορο του Πολίτη, ΑΔΑΕ και ΕΕΤΤ», είπε ο πρόεδρος της Βουλής μετά τη Διάσκεψη των Προέδρων. Μάλιστα επεσήμανε ότι και ο εκπρόσωπος της ΝΔ Νικήτας Κακλαμάνης «είπε ότι αποτελεί βάση συζήτησης η πρόταση που έχει κατατεθεί από τον πρόεδρο της Βουλής».

Ο κ. Βούτσης δεν είπε ποια είναι τα ονόματα που προτείνει για την κάλυψη των έξι από τις επτά θέσεις του ΕΣΡ, αλλά εμμέσως επιβεβαίωσε τα δημοσιεύματα λέγοντας «δεν επιβεβαιώνω ούτε διαψεύδω τις διαρροές» και ότι «εδώ και μέρες ξεκίνησε η ουσιαστική συζήτηση».

Η εκτίμηση του προέδρου της Βουλής είναι ότι τελικά «δεν θα χρειαστεί να υπάρξει προσφυγή σε νομοθετική ρύθμιση για την ανασυγκρότηση του ΕΣΡ. Δεν θα το ήθελε και κανείς από το κόμματα, ανεξαρτήτως του προέδρου που θα εκλεγεί στη ΝΔ, απ’ ό,τι κατάλαβα και από την συζήτηση στην Διάσκεψη των Προέδρων».

Όσον αφορά το νομοθετικό έργο ο κ. Βούτσης σημείωσε ότι την επόμενη εβδομάδα πιθανότατα θα κατατεθούν τρία νομοσχέδια τα οποία και θα συζητηθούν στις αρμόδιες επιτροπές:

-παράλληλο πρόγραμμα (αλλά χωρίς τις διατάξεις που ήδη πέρασαν με ΠΝΠ)

-ανασυγκρότηση δημόσιας διοίκησης και

-αδήλωτο χρήμα.

Και τα τρία νομοσχέδια είναι πιθανό να μπουν με την κανονική διαδικασία την επόμενη εβδομάδα.

Ο πρόεδρος της Βουλής επεσήμανε ότι με την κανονική διαδικασία θα συζητηθεί και το ασφαλιστικό, το οποίο εκτιμάται ότι θα κατατεθεί «μετά τις 20, ίσως 25, Γενάρη και θα ψηφιστεί στο τέλος του πρώτου δεκαημέρου του Φεβρουαρίου».