Την καινοτόμα πρωτοβουλία της Εθνικής Τράπεζας «act4Greece» παρουσίασε η Λούκα Κατσέλη

Την καινοτόμα πρωτοβουλία της Εθνικής Τράπεζας «act4Greece» παρουσίασε σήμερα η πρόεδρος της τράπεζας, Λούκα Κατσέλη, παρουσία και του Πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα.

Το νέο πρόγραμμα στοχεύει στην προώθηση της κοινωνικής και αναπτυξιακής τραπεζικής, καθώς σύμφωνα με την κ. Κατσέλη, για πρώτη φορά στην Ελλάδα δημιουργείται μια ηλεκτρονική πλατφόρμα, που δίνει τη δυνατότητα συγκέντρωσης πόρων από κάθε ενδιαφερόμενο, σε κάθε γωνιά του πλανήτη.

Αυτοί οι πόροι, εξήγησε η πρόεδρος της ΕΤΕ, διοχετεύονται σε συγκεκριμένα έργα που έχουν αναλάβει να υλοποιήσουν διάφοροι φορείς. «Η μέθοδος της συμμετοχικής χρηματοδότησης, γνωστή και ως crowdfunding, έχει στο πυρήνα της φιλοσοφίας της την ευαισθητοποίηση και την ενθάρρυνση των συμπολιτών μας, για να εισφέρουν ό,τι ο καθένας μπορεί, ώστε να υλοποιηθούν έργα που έχει ανάγκη η ελληνική κοινωνία και ο ελληνισμός» επισήμανε η κ. Κατσέλη.

Το πρόγραμμα καλύπτει έργα σε επτά άξονες:

-πρόνοια, υγεία και αλληλεγγύη,

-κοινωνική οικονομία και επιχειρηματικότητα,

-πολιτισμός και πολιτιστική επιχειρηματικότητα,

-νεανική και καινοτόμος επιχειρηματικότητα,

-περιβάλλον και αειφορία,

-έρευνα, εκπαίδευση και κατάρτιση και

-αθλητικές δραστηριότητες.

Οι πολλαπλές δράσεις του «act4Greece» υλοποιούνται από φορείς με εμπειρία και αξιοπιστία στον τομέα τους και μέσω της ιστοσελίδας www.act4greece.gr γίνεται αξιοποίηση του σύγχρονου εργαλείου συμμετοχικής χρηματοδότησης (crowdfunding).