Την παραίτηση του από την Τράπεζα Πειραιώς υπέβαλε ο Άνθιμος Θωμόπουλος

Υπέβαλε την παραίτησή του από τη θέση του CEO της Τράπεζας Πειραιώς ο Άνθιμος Θωμόπουλος μετά από ένα μίνι σίριαλ που έλαβε χώρα το προηγούμενο διήμερο.

Τις πληροφορίες της Τετάρτης που ανέφεραν ότι ζητήθηκε η παραίτησή του από την κυβέρνηση μέσω του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας και οι οποίες δεν επιβεβαιώθηκαν επισήμως αλλά έκαναν τον γύρο της αγοράς, ακολούθησε διάψευση το πρωί της Πέμπτης από πλευράς του ΤΧΣ.

Μεσολάβησε πάντως η παρέμβαση από τον βασικό μέτοχο της Τράπεζας Πειραιώς, τον μεγαλοεπενδυτή Τζον Πόλσον, ο οποίος ελέγχει το 9% της τράπεζας και σε επιστολή τους προς το ΤΧΣ, την Τράπεζα της Ελλάδος, ΕΛΛ-2,27% αλλά και τον πρωθυπουργό, επισήμανε ότι το Ταμείο δεν έχει την αρμοδιότητα να παύει στελέχη διοίκησης των τραπεζών.

Το κλίμα ήταν βαρύ για τον κ. Θωμόπουλο και εντός της τράπεζας καθώς είχε χρεωθεί καθυστερήσεις στη διαδικασία ανακεφαλαιοποίησης της Πειραιώς και έλλειψη συνεννόησης με άλλα στελέχη της τράπεζας.

Ο κ. Θωμόπουλος υπέβαλε εν τέλει την παραίτησή του μετά από τρία χρόνια παραμονής στην τράπεζα ενώ έως το 2012 ανήκε στο δυναμικό της Εθνικής Τράπεζας ΕΤΕ-6,60% όπου έφθασε ως τη θέση του αναπληρωτή διευθύνοντος συμβούλου.

Η τράπεζα ενημέρωσε ότι ο κ. Θωμόπουλος θα παραμείνει στη διάθεση του δ.σ. για όσο διάστημα απαιτείται προκειμένου να εξασφαλισθεί η ομαλή διαδοχή και παράδοση των καθηκόντων του.