Την παραίτηση του Θοδωρή Δρίτσα ζητεί ο Μιλτ. Βαρβιτσιώτης – Τι απαντά ο υπουργός

Την παραίτηση του υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Θοδωρή Δρίτσα ζητεί με δήλωσή του ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης.

Ο κ. Βαρβιτσιώτης χαιρετίζει την απόφαση της κυβέρνησης να προχωρήσει στην πώληση του 67% του μετοχικού κεφαλαίου του Οργανισμού Λιμένος Πειραιώς επισημαίνοντας πως «χρειάστηκε να περάσει ένας χρόνος παλινωδιών και ‘πολιτικού στρουθοκαμηλισμού’, προκειμένου να ακολουθήσει τον τρόπο που είχε σχεδιάσει και δρομολογήσει η προηγούμενη κυβέρνηση, με αποτέλεσμα να έχει χαθεί ήδη πολύτιμος χρόνος για την οικονομία και τη χώρα και να έχουν ήδη αποχωρήσει οι 5 από τους 6 υποψήφιους επενδυτές».

Καλεί τον αρμόδιο υπουργό Ναυτιλίας κ. Δρίτσα να παραιτηθεί καθώς, όπως λέει, «είναι έκθετος» διότι «όταν ήταν στην αντιπολίτευση διαδήλωνε στους δρόμους κατά της ιδιωτικοποίησης».

Σύμφωνα με τον κ. Βαρβιτσιώτη, ο κ. Δρίτσας πριν από ένα χρόνο, στις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης, δεσμευόταν ότι «ο δημόσιος χαρακτήρας του λιμανιού παραμένει και ότι η ιδιωτικοποίηση σταματάει εδώ».
«Έστω και τώρα, ας σεβαστεί την έννοια της αξιοπρέπειας, για την οποία, άλλωστε, ισχυριζόταν ότι «αγωνίστηκε» προεκλογικά μαζί με τους συντρόφους του» τονίζει ο κ. Βαρβιτσιώτης.

«Αυτή η κυβέρνηση δεν αναλώνεται στο δημοφιλές για την παράταξή του σπορ, της νομής της εξουσίας, αλλά δίνει καθημερινή μάχη για να σώσει οτιδήποτε αν σώζεται, από τις συσσωρευμένες καταστροφικές συνέπειες μιας πεντάχρονης πολιτικής» απάντησε ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολικής στον Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη.

«Ο κ. Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, έχει ζητήσει και στο παρελθόν την παραίτησή μου για τους ίδιους λόγους. Τον παραπέμπω στην τότε απάντησή μου (15/5/2015), η οποία ισχύει και σήμερα» αναφέρει ο υπουργός και προσθέτει ότι «έχει ζητήσει από το ΤΑΙΠΕΔ όλα τα στοιχεία, σχετικά με την πώληση και όταν τα παραλάβει θα τοποθετηθεί».

«Αυτό, για μένα, σημαίνει πολιτική αξιοπρέπεια χωρίς τεχνάσματα φθηνής πολιτικής» αναφέρει ο κ.Δρίτσας.