Την πρόθεση της κυβέρνησης για αλλαγή του νόμου για τις δημοσκοπήσεις επιβεβαίωσε ο Ν. Παππάς

Την πρόθεση της κυβέρνησης για αλλαγή του νομοθετικού πλαισίου που διέπει τις εταιρείες πολιτικών ερευνών και δημοσκοπήσεων επιβεβαίωσε ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς, σε συνάντησή του με τους εκπροσώπους του Διοικητικού Συμβουλίου του ΣΕΔΕΑ (Σύλλογος Εταιρειών Δημοσκοπήσεων και Έρευνας Αγοράς) την Τρίτη στο Μέγαρο Μαξίμου.

Η επικείμενη ρύθμιση θα λειτουργεί σε διπλή κατεύθυνση, σύμφωνα με την κυβέρνηση: από τη μία να περιοριστούν τα φαινόμενα παραπλάνησης της κοινής γνώμης και από την άλλη να ενισχυθεί η εμπεριστατωμένη έρευνα ως εργαλείο διαλόγου και άσκησης πολιτικής.

Στη συζήτηση τέθηκαν επίσης ζητήματα που αφορούσαν στην αυστηροποίηση των ελέγχων για τις δημοσιευμένες δημοσκοπήσεις αλλά και στον ρόλο των ιντερνετικών ερευνών της κοινής γνώμης.

Συζητήθηκε, επίσης, το ενδεχόμενο της μελλοντικής αξιοποίησης της Ελληνικής Στατιστικής Υπηρεσίας (ΕΛΣΤΑΤ) ως δημόσιου φορέα παροχής χρήσιμων πληροφοριών και αξιόπιστης δειγματοληψίας προς τα πιστοποιημένα μέλη του ΣΕΔΕΑ.

Ο Σύλλογος Εταιρειών Δημοσκοπήσεων από την πλευρά του, σύμφωνα ανακοίνωση του, δεσμεύτηκε να εκφράσει συγκροτημένη και εμπεριστατωμένη άποψη με στόχο τη διασφάλιση των αρχών της επιστήμης, της διαφάνειας και της επιχειρηματικότητας στο πλαίσιο της ελεύθερης αγοράς.

Το «παρών» στη συνάντηση έδωσαν επίσης ο γενικός γραμματέας Ενημέρωσης Λευτέρης Κρέτσος και ο γενικός γραμματέας Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης Κώστας Πουλάκης.