Την πρώτη συνάντηση με τον επικεφαλής της Ομάδας Δράσης είχαν Τσακαλώτος – Δραγασάκης – Χουλιαράκης

Την πρώτη συνάντηση με τον νέο επικεφαλής της Υπηρεσίας Υποστήριξης Διαρθρωτικών Μεταρρυθμίσεων της ΕΕ (το διάδοχο σχήμα της Ομάδας Δράσης), Μάαρτεν Φερβέι, είχαν ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης και ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Γιώργος Χουλιαράκης.

Στη συνάντηση συμμετείχε ο γγ Συντονισμού της κυβέρνησης Δημήτρης Παπαγιαννάκος, εκπροσωπώντας τον υπουργό Επικρατείας, Αλέκο Φλαμπουράρη.

Σύμφωνα με το υπουργείο Οικονομικών «αντικείμενο της συνάντησης ήταν το πλαίσιο συνεργασίας για την παροχή τεχνικής βοήθειας τόσο για το επόμενο διάστημα όσο και μακροπρόθεσμα», με τις πληροφορίες να θέλουν αυτή την πρώτη επαφή να έχει κανονιστεί εδώ και μέρες.

Για «ουσιαστική πρόοδο» κατά τη συνάντηση του οικονομικού επιτελείου με τον Μ.Φερβέι μίλησε ο επικεφαλής της Αντιπροσωπείας της Κομισιόν στην Ελλάδα, Πάνος Καρβούνης.

«Ο κ. Φερβέι επισκέφθηκε σήμερα την Αθήνα, προκειμένου να συναντήσει μέλη της νέας κυβέρνησης και να συζητήσει τη μελλοντική συνεργασία μεταξύ της υπηρεσίας του και της Ελλάδας», αναφέρει στη δήλωσή του στο ΑΠΕ ο κ. Καρβούνης και προσθέτει, ότι οι δύο πλευρές «συζήτησαν λεπτομερέστερα τα σχέδια τεχνικής βοήθειας τα οποία χρειάζονται οι ελληνικές αρχές, ώστε να υπάρξει ομαλή υλοποίηση των διαρθρωτικών και διοικητικών μεταρρυθμίσεων που έχουν σκοπό την ενίσχυση της ανάπτυξης. Υπήρξε ουσιαστική πρόοδος».