Την τρίτη θέση κατέκτησε η Ελλάδα στη λίστα με τις περισσότερες «γαλάζιες σημαίες» παγκοσμίως

Την τρίτη θέση κατέκτησε η Ελλάδα στη λίστα των 50 χωρών, των οποίων οι ακτές και οι μαρίνες, έλαβαν φέτος τις περισσότερες «γαλάζιες σημαίες» παγκοσμίως, με τον νομό Χαλκιδικής να κατέχει τα πρωτεία μεταξύ των ελληνικών προορισμών (από άποψη αριθμού βραβευμένων παραλιών).

Σε σύνολο 3462 βραβευμένων ακτών και 660 μαρίνων ανά τον κόσμο, η γαλάζια σημαία κυματίζει πλέον σε 430 ελληνικές παραλίες και εννέα μαρίνες. Στην πρώτη θέση της σχετικής λίστας βρίσκεται η Ισπανία με 588 παραλίες και 100 μαρίνες και στη δεύτερη η Τουρκία με 444 ακτές και 21 μαρίνες αντίστοιχα. Την πρώτη πεντάδα συμπληρώνουν η Γαλλία και η Πορτογαλία.

Οι περιοχές που έλαβαν φέτος γαλάζιες σημαίες, ανακοινώθηκαν σήμερα στη Χαλκιδική, για πρώτη φορά εκτός της φυσικής έδρας του θεσμού, η οποία βρίσκεται στη Δανία. Σύμφωνα με τους διοργανωτές, πρόκειται για ιστορικό γεγονός για την Ελλάδα, αφού μέχρι το 2015, η ανακοίνωση των «Γαλάζιων Σημαιών» και για τις 50 χώρες που συμμετέχουν στο πρόγραμμα του Ιδρύματος για την Περιβαλλοντική Εκπαίδευση (FEE). γινόταν κάθε χρονιά με δελτίο τύπου από την έδρα του φορέα.