Τη διασφάλιση της απρόσκοπτης διεξαγωγής των πανελλαδικών εξετάσεων, ζητεί η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ

Τη διασφάλιση της απρόσκοπτης διεξαγωγής των πανελλαδικών εξετάσεων, με όρους πλήρους διαφάνειας και αξιοπιστίας, ζητεί από τον υπουργό Παιδείας Νίκο Φίλη η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Φώφη Γεννηματά, η οποία σε δήλωσή της κάνει λόγο για «απορρύθμιση παντού».

«Στον αέρα τα σχολεία για την επόμενη χρονιά λόγω κενών, εμπαιγμός για δήθεν προσλήψεις εκπαιδευτικών. Συντεχνιακές επιλογές, κομματοκρατία, έλλειψη βούλησης και αποφασιστικότητας. Όχι μόνο δεν βλέπουμε καμία βελτίωση αλλά και οι θετικές κατακτήσεις των τελευταίων χρόνων που ήταν έργο ΠΑΣΟΚ, αποδομούνται», σχολιάζει η κ. Γεννηματά και κάνει λόγο για «κατάργηση του Αναμορφωμένου Προγράμματος στα Ολοήμερα Σχολεία που στερεί από τα παιδιά του Δημοτικού επιπλέον γνώσεις, δημιουργική απασχόληση, εξωδιδακτικές πρωτοβουλίες και πολλαπλά εφόδια».

Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κατηγορεί τον κ. Φίλη ότι δεν είχε την βούληση να υποστηρίξει την ποιότητα και την αριστεία, ενώ καταλογίζει στη Νέα Δημοκρατία και τον πρόεδρό της, Κυριάκο Μητσοτάκη, ότι «γίνεται όψιμος υπερασπιστής αυτών των πολιτικών ΠΑΣΟΚ ξεχνώντας τον λαϊκισμό των πολιτικών και συνδικαλιστικών στελεχών της εκείνης της περιόδου».

«Τα νέα προγράμματα, το νέο σχολείο ήταν και είναι μια απάντηση στην κρίση και θα το υπερασπιστούμε σε κάθε περίπτωση απέναντι στις λογικές ισοπέδωσης των πάντων, φτωχοποίησης και της παιδείας μας», υπογραμμίζει η κ. Γεννηματά και συμπληρώνει: «Το δικαίωμα της ισότιμης πρόσβασης στην Παιδεία που το ΠΑΣΟΚ είχε πετύχει, είναι ένα αδιαπραγμάτευτο κεκτημένο για την ελληνική κοινωνία».