Τη διεκπεραίωση των αδειοδοτήσεων με ηλεκτρονικό τρόπο προανήγγειλε έως το τέλος του 2016 η Θ. Τζάκρη

Τη διεκπεραίωση των αδειοδοτήσεων με ηλεκτρονικό τρόπο προανήγγειλε έως το τέλος του 2016 η υφυπουργός Βιομηχανίας, Θεοδώρα Τζάκρη, μιλώντας στην τηλεόραση της ΕΡΤ.

«Μέχρι το τέλος του έτους, ευελπιστούμε να έχει τεθεί σε λειτουργία η ηλεκτρονική πλατφόρμα αδειοδοτήσεων των ελληνικών επιχειρήσεων» δήλωσε η υφυπουργός, κάνοντας λόγο για «επανάσταση» στη λειτουργία του κράτους.

Η αρχική λειτουργία της πλατφόρμας θα αφορά τους τέσσερις βασικούς πυλώνες της οικονομίας (τουρισμός, μεταποίηση, τρόφιμα, μετάλλων), ενώ έως το τέλος του 2018 αναμένεται να εφαρμοστεί στο σύνολο των κλάδων.

Σχετικά με τις αποκρατικοποιήσεις, η κ. Τζάκρη τάχθηκε υπέρ της ολοκλήρωσής τους, απορρίπτοντας ωστόσο, τις λογικές του «ξεπουλήματος».

«Η ανάπτυξη πρέπει να στηριχθεί στη βιομηχανία και στη μεταποίηση» συνέχισε η υφυπουργός, υπογραμμίζοντας την ανάγκη αλλαγής του αναπτυξιακού μοντέλου της οικονομίας. «Οι συνθήκες είναι ώριμες. Με απλά βήματα πρέπει να αλλάξουμε το επενδυτικό κλίμα» ανέφερε.

Ειδική μνεία έκανε τέλος, στο ενεργειακό κόστος, καταλογίζοντας ευθύνες στην τρόικα, η οποία δεν επιτρέπει στην κυβέρνηση παρεμβάσεις ώστε να μειωθεί το κόστος και η βιομηχανία να καταστεί ανταγωνιστικότερη.