Τις δράσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής σχετικά με το «σχέδιο Γιούνκερ» παρουσίασε ο Κατάινεν

Τους σχεδιασμούς και τις δράσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής σχετικά με το «σχέδιο Γιούνκερ», καθώς και τις δυνατότητες που παρουσιάζει για την ελληνική οικονομία, παρουσίασε σε βουλευτές ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν, αρμόδιος για θέματα Απασχόλησης, Ανάπτυξης, Επενδύσεων και Ανταγωνιστικότητας, Γίρκι Κατάινεν.

Η παρουσίαση έγινε στο πλαίσιο συνεδρίασης στη Βουλή, με τη συμμετοχή των προέδρων των συναρμοδίων κοινοβουλευτικών επιτροπών και πιο συγκεκριμένα της Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου, της Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων και της Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων.

Στη συνεδρίαση προήδρευσε ο Α’ Αντιπρόεδρος της Βουλής και Πρόεδρος της Επιτροπής Ευρωπαϊκών Υποθέσεων Αναστάσιος Κουράκης, ενώ τοποθετήθηκαν βουλευτές από όλα τα κόμματα.

Κατά την τοποθέτησή του, ο κ. Κουράκης τόνισε ότι «για να εφαρμοστεί αποτελεσματικά στην Ελλάδα το αναπτυξιακό πλαίσιο της Επιτροπής, θα πρέπει να ολοκληρωθεί έγκαιρα η αξιολόγηση της ελληνικής οικονομίας, με έναν τρόπο που δεν θα δημιουργήσει κοινωνικά πλήγματα και δεν θα ενισχύσει διαλυτικ