Τις δυνατότητες σύμπλευσης σε μεγάλες μεταρρυθμίσεις διερεύνησαν Μητσοτάκης – Θεοδωράκης

Τις δυνατότητες σύμπλευσης σε κάποιες μεγάλες μεταρρυθμίσεις διερεύνησαν στη συνάντησή τους ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης και ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης. Μετά τη συνάντηση ο κ. Θεοδωράκης ανέφερε ότι «θα συναντηθούμε με τις μεταρρυθμιστικές δυνάμεις για να δώσουμε λύσεις όχι για να νιώσουν ασφάλεια οι κομματικοί στρατοί».

Ως παράδειγμα ο επικεφαλής του Ποταμιού έδωσε τον εκλογικό νόμο κρίνοντας ότι υπάρχει κοινή άποψη με τη Νέα Δημοκρατία.

Ερωτηθείς για το αν το Ποτάμι θα συμπορευθεί με τη Ν.Δ. ξεκαθάρισε ότι το κόμμα του ιδρύθηκε για να μην έχει ο κόσμος μόνο τις επιλογές των παλαιών κομμάτων, «υπάρχει λόγος που υφίσταται το Ποτάμι» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Θεοδωράκης και παρέπεμψε στο επικείμενο συνέδριο για τις μελλοντικές αποφάσεις.

Αναφορικά με την πρόταση της προέδρου του ΠΑΣΟΚ Φώφης Γεννηματά για τον χώρο του κέντρου σχολίασε ότι «ο λαός δεν έχει ανάγκη από μία ένωση στρατών».

Την κάλεσε δε αν έχει κάτι συγκεκριμένο να απαντήσει στις μεταρρυθμίσεις που προτείνει το Ποτάμι να το πει, ωστόσο πρόσθεσε ότι «θα συναντηθούμε με τις μεταρρυθμιστικές δυνάμεις για να δώσουμε λύσεις όχι για να νιώσουν ασφάλεια οι κομματικοί στρατοί».

Νωρίτερα, προσερχόμενος στη συνάντηση ο επικεφαλής του Ποταμιού δήλωσε «υπάρχουν κάποιοι άνθρωποι αποφασισμένοι, παρά τις διαφορές τους, να συμπλεύσουν για κάποιες μεγάλες μεταρρυθμίσεις για τη χώρα. Και αυτό είναι ένα μήνυμα που πρέπει να στέλνουμε στον απογοητευμένο μας λαό που φοβάται ότι θα πηγαίνουμε από παρακμή σε παρακμή. Υπάρχει άλλος δρόμος».

Στη συνάντηση με τον πρόεδρος της Ν.Δ. ανέφερε ο κ. Θεοδωράκης «θα συζητήσουμε για να δούμε που συμφωνούμε και που διαφωνούμε σε αυτές τις μεταρρυθμίσεις».

Απ’ την πλευρά του ο κ. Μητσοτάκης δήλωσε ότι «είναι σημαντικό να έχουμε έναν διάλογο, οι φιλοευρωπαϊκές μεταρρυθμιστικές δυνάμεις του τόπου καθώς έχουμε πολύ δύσκολα θέματα απέναντί μας. Έχω αναγνωρίσει τη συνολική σου προσπάθεια για την αποστροφή στον λαϊκισμό και την έμφαση στον ορθό λόγο, κάτι στο οποίο θέλω και εγώ να σταθώ ιδιαίτερα».