Τις σορούς τριών παιδιών ανέσυρε σκάφος μετά από νέο ναυάγιο στο Αγαθονήσι

Τις σορούς τριών παιδιών ανέσυρε σκάφος μη κυβερνητικής οργάνωσης μετά από νέο ναυάγιο στη θαλάσσια περιοχή του Αγαθονησίου, ενώ σώοι περισυνελέγησαν 20 πρόσφυγες και μετανάστες.

Νωρίτερα στρατιωτικό φυλάκιο στην περιοχή, είχε καλέσει σε βοήθεια, καθώς η λέμβος που μετέφερε τους πρόσφυγες και τους μετανάστες είχε ανατραπεί και βυθιστεί.

Οι διασωθέντες μεταφέρθηκαν αρχικά στο Αγαθονήσι και στη συνέχεια πρόκειται να μεταφερθούν στο λιμάνι του Πυθαγορείου.

Στο μεταξύ, στη διάρκεια καταδίωξης σκάφους διακινητή που διέφευγε προς τις τουρκικές ακτές, περιπολικό σκάφος του Λιμενικού προσάραξε χθες το βράδυ – λόγω τεχνικού προβλήματος – σε αβαθή κοντά στις τουρκικές ακτές έναντι του Αγαθονησίου. Από την προσάραξη, δεν αναφέρθηκαν τραυματισμοί μεταξύ των μελών του πληρώματος.

Το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Λιμενικού προέβη σε άμεση ενημέρωση του ομόλογου κέντρου της Τουρκικής Ακτοφυλακής στην Άγκυρα, προκειμένου να επιτευχθεί ταχεία αποκόλληση του σκάφους και απομάκρυνσή του από την περιοχή.

Ο διακινητής είχε προλάβει να αποβιβάσει νωρίτερα με το ταχύπλοο σκάφος ομάδα 20 αλλοδαπών στις ακτές της περιοχής «Ψιλή Άμμος» της Σάμου.