Τι λέει η Τροχαία για το τραγικό δυστύχημα που οδήγησε στον θάνατο τον Π. Παντελίδη

Με τη ζώνη πατημένη και με ταχύτητα τουλάχιστον 100 – 150 χιλιόμετρα: Αυτά οδήγησαν τον γνωστό λαϊκό τραγουδιστή, Παντελή Παντελίδη στο θάνατο. Είναι χαρακτηριστικό ότι αξιωματικός της Τροχαίας τονίζει ότι ακόμη κι αν φορούσε τη ζώνη του ο Παντελής Παντελίδης δεν θα είχε σωθεί, καθώς η σύγκρουση ήταν σφοδρή.

Ο Παντελής Παντελίδης βρήκε τραγικό θάνατο περίπου στις 8:20 το πρωί της Πέμπτης στη λεωφόρο Βουλιαγμένης, στο ύψος του Ελληνικού και εκτιμάται ότι έχασε τον έλεγχο του τζιπ του την ώρα που έμπαινε στην κλειστή στροφή που οδηγεί στη λεωφόρο Βουλιαγμένης.

Πώς έγινε το δυστύχημα

Αξιωματικός της Τροχαίας επισημαίνει μιλώντας στον Ελεύθερο Τύπο ότι «ο οδηγός και η 30χρονη συνοδηγός δεν φορούσαν ζώνες. Τις είχαν “πατημένες”, δηλαδή δεμένες πίσω από την πλάτη. Ο μόνος επιβάτης που φορούσε είναι η 21χρονη, η οποία βρισκόταν στο πίσω κάθισμα και τραυματίστηκε ελαφρώς. Οι αερόσακοι άνοιξαν κανονικά. Ακόμα και να φορούσε ζώνη ασφαλείας ο Παντελίδης δεν θα μπορούσε να σώσει τη ζωή του. Τραυματίστηκε θανάσιμα από λαμαρίνες. Το τζιπ έτρεχε με μεγάλη ταχύτητα, το ακριβές ύψος της οποίας θα το μάθουμε από την πραγματογνωμοσύνη. Η στροφή είναι γνωστή για την επικινδυνότητά της. Είναι πολύ κλειστή και έχουν γίνει και άλλα ατυχήματα, όχι όμως θανατηφόρα».

Ο 33χρονος τραγουδιστής έχασε τον έλεγχο του οχήματος μάρκας Mercedes, προσπάθησε την τελευταία στιγμή να στρίψει το τιμόνι για να μη βγει εκτός δρόμου, αλλά δεν τα κατάφερε, σύμφωνα πάντα με το δημοσίευμα. Ο θάνατός του ήταν ακαριαίος από τα τραύματα που του προκάλεσαν τα σιδερένια κιγκλιδώματα, πάνω στα οποία προσέκρουσε το όχημα. Αστυνομικές πηγές αναφέρουν ότι ο Παντελίδης εγκλωβίστηκε στο τζιπ, ενώ ενδεικτικό είναι ότι η επιχείρηση της Πυροσβεστικής για τον απεγκλωβισμό του διήρκεσε περισσότερα από 45 λεπτά.

Η έκθεση της Τροχαίας αναφέρει για το δυστύχημα: «Στις 8.10 στη γέφυρα εξόδου από τον πρώην ανατολικό αερολιμένα κινούνταν όχημα μάρκας Mercedes με κατεύθυνση προς τη λεωφόρο Βουλιαγμένης. Ο 33χρονος οδηγός Παντελής Παντελίδης κινούνταν στο ρεύμα προς την έξοδο για Αθήνα όταν το όχημα εξετράπη δεξιά της πορείας του, προσέκρουσε σε τσιμεντένιο στηθαίο (ύψους περίπου 40 εκατοστών) και στη συνέχεια σε μεταλλικά κάγκελα, με αποτέλεσμα να ανατραπεί το όχημα».

Στο νοσοκομείο διακομίστηκαν και οι δύο κοπέλες, ηλικίας 21 και 30 ετών. Σοβαρά τραυματίστηκε η 30χρονη, η οποία φέρει κατάγματα στα πάνω και κάτω άκρα και υποβλήθηκε σε κρίσιμη χειρουργική επέμβαση.

Αγωνία για τις δύο κοπέλες που ήταν στο τροχαίο με τον Παντελίδη
Στην Ορθοπεδική Κλινική του Ευαγγελισμού νοσηλεύονται οι δύο κοπέλες που ήταν μαζί με τον Παντελή Παντελίδη στο τροχαίο στη λεωφόρο Βουλιαγμένης, η 20χρονη Φρόσω Κυριακού και η 30χρονη Μυρσίνη Αρναούτη.

Η 30χρονη υποβλήθηκε σε μαραθώνιο χειρουργείων. Έφερε ανοιχτά τραύματα στη δεξιά θωρακική χώρα, στα πλευρά και στα δεξιά πλευρά. Αρχικά έκανε επέμβαση στα πλευρά και στο θώρακα και στη συνέχεια στο χέρι, όπου έγιναν προσπάθειες ώστε να μην προχωρήσουν οι γιατροί σε ακρωτηριασμό. Οι επεμβάσεις ήταν όλες επιτυχείς.

Η 20χρονη Φρόσω φέρει κακώσεις στο σώμα και κατάγματα στα πλευρά και στο δεξί βραχίονα, ενώ δεν χρειάστηκε να υποβληθεί σε κάποιο χειρουργείο. Ανάλογα με την πορεία της υγείας τους οι δύο κοπέλες τις επόμενες μέρες να καταθέσουν στην αστυνομία τα όσα συνέβησαν στο δυστύχημα.

ΠΗΓΗ: ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ