Τους αποκλεισμούς συνεχίζουν αγρότες της Πελοποννήσου

Τους αποκλεισμούς συνεχίζουν αγρότες της Πελοποννήσου.

Στον αυτοκινητόδρομο Τρίπολης – Κορίνθου οι αγρότες θα κλείσουν τον δρόμο στα διόδια Νεστάνης από τις 6.00 το απόγευμα ως τις 11.00 το βράδυ, με αποτέλεσμα να διεξάγεται η κυκλοφορία από την παλαιά εθνική οδό Τρίπολης – ‘Αργους.

Οι αγρότες της Λακωνίας θα κλείσουν από τις 7.00 έως τις 8.00 το βράδυ την γέφυρα του Ευρώτα στην είσοδο της Σπάρτης.

Κλειστή επ’ αόριστον παραμένει από τους αγρότες η νέα εθνική οδός Κορίνθου – Αθήνας, στο ύψος των διοδίων Ισθμού και η κυκλοφορία διεξάγεται από παράκαμψη μέσω της παλαιάς εθνικής οδού έως την είσοδο των Αγίων Θεοδώρων.

Παράλληλα, όπως ανέφερε στο ΑΜΠΕ ο πρόεδρος του αγροτικού – κτηνοτροφικού συνεταιρισμού Αρκαδίας «Η Ένωση» Θανάσης Τσιοτίνας, η συνάντηση με τον Πρωθυπουργό ήταν ενδιαφέρουσα και έδειξε, είπε, να είναι πλήρως ενημερωμένος για όλα τα ζητήματα που αφορούν τον αγροτικό κόσμο.

Ο κ. Τσιοτίνας υπογράμμισε ότι εκείνο που περιμένουν πλέον είναι να καθαρογραφούν οι προτάσεις της κυβέρνησης και να εξατομικευτούν τα επιμέρους θέματα, όπως για παράδειγμα το ζήτημα των τεκμηρίων διαβίωσης, για τα οποία είπε, ότι πρέπει να προσδιοριστούν από μηδενική βάση, αλλά και η επιδότηση που δεν δέχονται να θεωρείται εισόδημα και ζητούν να είναι αφορολόγητη τουλάχιστον έως τα 12.000 ευρώ.

Επιπλέον, ο Θανάσης Τσιοτίνας σημείωσε ότι αύριο Τετάρτη θα συναντηθούν εκπρόσωποι των ανεξάρτητων μπλόκων Πελοποννήσου στην Τρίπολη, όπου θα συζητήσουν για την συνέχιση των κινητοποιήσεών τους και τη μορφή που αυτές θα λάβουν.