Το ΔΝΤ θα συμμετέχει στο ελληνικό πρόγραμμα συμφώνησαν Μέρκελ – Λαγκάρντ

Την πάγια θέση του Βερολίνου για την ανάγκη συμμετοχής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου στο ελληνικό πρόγραμμα επανέλαβε την Τρίτη η Γερμανίδα καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ, ενώ από την πλευρά της, η γενική διευθύντρια του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ, έδωσε έμφαση στο ζήτημα της βιωσιμότητας του ελληνικού χρέους.

Η κ. Μέρκελ, έπειτα από την ολοκλήρωση της συνάντησης με την κ. Λαγκάρντ, εξέφρασε την επιθυμία για ταχεία ολοκλήρωση των συνομιλιών στην αξιολόγηση, ενώ για μία ακόμη φορά απέκλεισε το ενδεχόμενο ελάφρυνσης.

«Η Γερμανία δεν είναι η μόνη χώρα που πιστεύει ότι δεν είναι πιθανό ένα “κούρεμα” του χρέους της Ελλάδας, ως μέλους της Ευρωζώνης», τόνισε η Γερμανίδα καγκελάριος.

Από την πλευρά της, η κ. Λαγκάρντ παραδέχθηκε ότι «είναι ξεκάθαρο ότι δεν βρισκόμαστε εκεί που θα θέλαμε» όσον αφορά το ελληνικό πρόγραμμα, «είμαστε όμως αποφασισμένοι να συνεχίσουμε να βοηθάμε».

Η γενική διευθύντρια του ΔΝΤ επέμεινε ότι «χρειαζόμαστε μακροπρόθεσμη βιωσιμότητα στην Ελλάδα. Η βιωσιμότητα του χρέους έχει σημασία για τους ιδιώτες επενδυτές».