Το Ποτάμι: Ένα “αριστερό κόμμα” που κυβερνά με ένα “ακροδεξιό κόμμα” ανακάλυψε ξαφνικά την αξία των κυβερνήσεων προοδευτικής συνεργασίας

«Είναι παράξενο πως ένα “αριστερό κόμμα” που κυβερνά από την πρώτη μέρα με ένα “ακροδεξιό κόμμα” ανακάλυψε ξαφνικά – … με 18 μήνες καθυστέρηση – την αξία των “κυβερνήσεων προοδευτικής συνεργασίας”», σχολίασε το Ποτάμι, με αφορμή αναφορές κύκλων του Μεγάρου Μαξίμου, οι οποίοι νωρίτερα σημείωναν –σε ό,τι αφορά τον εκλογικό νόμο- ότι το ΠΑΣΟΚ και το Ποτάμι «έχουν την δυνατότητα να αποφασίσουν αν θα ανοίξουν τον δρόμο για κυβερνήσεις προοδευτικής συνεργασίας, ή αν θα επιλέξουν να γίνουν ουρά της Ν.Δ., κόβοντας οριστικά τις γέφυρες με τον προοδευτικό κόσμο, ακόμα και με την δική τους εκλογική βάση». «Πιο παράξενο, όμως, είναι το περιεχόμενο που δίνει στη λέξη “προοδευτικό» ο ΣΥΡΙΖΑ», συμπλήρωσε η Σεβαστουπόλεως.

«Προοδευτικό είναι να αποκλείεις από την εκλογική διαδικασία τα παιδιά που είναι εγγεγραμμένα στους εκλογικούς καταλόγους αλλά πλέον ζουν εκτός Ελλάδας, διωγμένα από την κρίση. Προοδευτικό είναι να μην σπας τις μεγάλες εκλογικές περιφέρειες που μέχρι “χθες» τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ χαρακτήριζαν ως «τα μεγαλύτερα εκκολαπτήρια διαφθοράς”. Προοδευτικό τέλος είναι να είσαι με το μπόνους των 50 εδρών τον Ιούλιο του ‘15 αλλά να είσαι εναντίον του μπόνους των 50 εδρών τον Ιούλιο του ‘16», συνέχισε το Ποτάμι. Καταλήγοντας προανήγγειλε ότι η συνέχεια θα δοθεί στη Βουλή.