Το Ποτάμι: Δικαιούμαστε 44 αποσπασμένους και έχουμε 27

Απάντηση στην κυβέρνηση δίνει το Ποτάμι σχετικά με τον αριθμό μετακλητών και αποσπασμένων. Το κόμμα σημειώνει ότι δικαιούται 44 αποσπασμένους και έχει 27, όπως επίσης και 3 μετακλητούς.

Ολόκληρη η ανακοίνωση:

«Μετά από αγωνιώδεις προσπάθειες οι κυβερνητικοί ανακάλυψαν τρεις (αριθμός:3) μετακλητούς υπαλλήλους στο Ποτάμι.

» Το καθεστώς των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ που κατηγορείται για εκατοντάδες ρουσφετολογικές προσλήψεις μετακλητών, αντί να απαντήσει με ποια κριτήρια βάζει στο δημόσιο μόνο συγγενείς και κομματικούς φίλους, προσπαθεί να πείσει ότι όλοι είμαστε ίδιοι. Ε, δεν είμαστε.

» Τα κόμματα έχουν εκ του νόμου το δικαίωμα να πάρουν μετακλητούς υπαλλήλους όπως και επιχορήγηση για να μην εξαρτώνται από κάθε είδους συμφέροντα. Είναι ένα θέμα βέβαια πώς χρησιμοποιούν αυτές τις θέσεις και αν αξιοποιούν ικανούς ανθρώπους ή βολεύουν τους δικούς τους.

» Όμως για αυτό που εγκαλείται τόσους μήνες η κυβέρνηση δεν είναι οι μετακλητοί στον ΣΥΡΙΖΑ, είναι οι μετακλητοί στα υπουργεία. Οι μετακλητοί στη Διοίκηση δηλαδή που λειτουργούν ως το μακρύ χέρι των κομμάτων στο Δημόσιο. Η δική μας πρόταση είναι συγκεκριμένη: να καταργηθεί ο νόμος του ’85 του Τσοχατζόπουλου που μετέτρεψε τα πολιτικά γραφεία των υπουργών σε δημόσιες υπηρεσίες. Επ’ αυτού περιμένουμε απάντηση από τον ΣΥΡΙΖΑ και τα άλλα κόμματα.

» Τέλος οι κυβερνητικοί Κλουζό προσπαθούν να μπερδέψουν τις δικές τους ρουσφετολογικές προσλήψεις με τις αποσπάσεις δημοσίων υπαλλήλων στα κόμματα και τα γραφεία των Βουλευτών. Η διαφορά είναι απλή: οι αποσπάσεις υπαλλήλων δεν επιβαρύνουν ούτε τον προϋπολογισμό της Βουλής ούτε του κράτους.

» Και τέλος, ας ενημερωθούν ότι το Ποτάμι συνεπές με τη θέση του ότι πρέπει να μειωθεί ο αριθμός των αποσπασμένων στα κόμματα, έχει αποσπάσει τον ελάχιστο αριθμό υπαλλήλων από το Δημόσιο.

» Συγκεκριμένα δικαιούται σαράντα τέσσερις (αριθμός: 44) και έχει αποσπάσει είκοσι επτά (αριθμός: 27). Δεκαπέντε στη Βουλή και δώδεκα στο κόμμα. Περιμένουμε τη δημοσιοποίηση και των δικών τους αριθμών.»