Το Ποτάμι: Εκρηκτικό μείγμα ερασιτεχνισμού, ιδεοληψίας και ανικανότητας στο προσφυγικό

Για εκρηκτικό μείγμα «ερασιτεχνισμού, ιδεοληψίας και ανικανότητας» στο προσφυγικό – μεταναστευτικό κατηγορεί το Ποτάμι την κυβέρνηση, απαντώντας στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα για την τοποθέτησή του στην Ώρα του Πρωθυπουργού στην Βουλή.

Σύμφωνα με το Ποτάμι, «όταν αντιμετωπίζεις λάθος ένα πρόβλημα από την αρχή είναι πολύ πιο δύσκολη η αντιμετώπισή του στη συνέχεια».

Το κόμμα αναφέρεται στην αποστροφή του κ. Τσίπρα «να μη γίνει η Ελλάδα αποθήκη μεταναστών», σχολιάζοντας ότι «αυτό ήδη συμβαίνει, σε μεγάλο βαθμό λόγω της ανερμάτιστης πολιτικής των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ».

«Ο Πρωθυπουργός διαπιστώνει τώρα ότι οι μετανάστες δεν “εξαφανίζονται”, όπως έλεγε η υπουργός του, αλλά εγκλωβίζονται στην Ελλάδα όταν οι άλλες χώρες κλείνουν τα σύνορά τους. Όταν επί μήνες θεωρείς ότι οι μετανάστες “λιάζονται” κι αρνείσαι τη συνεργασία με τη Frontex, με κίνδυνο αποβολής από τη Σένγκεν, έρχεται κάποια στιγμή αντιμέτωπος με το πρόβλημα, δίχως να έχεις προετοιμάσει τις συνθήκες διαχείρισής του», συμπληρώνει.

«Ψάχνει, λοιπόν, τώρα πρόχειρα να βρει λύσεις η κυβέρνηση εντείνοντας την αγωνία αυτών που προσδοκούσαν μια καλύτερη ζωή και προκαλώντας την αντίδραση δημάρχων και κατοίκων πολλών περιοχών που δε θέλουν να δουν τη ζωή τους να ανατρέπεται», καταταλήγει το Ποτάμι.