Το Ποτάμι: Ευθεία προσβολή προς την κοινωνία η υπουργοποίηση του Δ.Καμμένου

Την έντονη αντίδραση του Ποταμιού προκάλεσε η υπουργοποίηση του Δημήτρη Καμμένου, ο οποίος ανέλαβε καθήκοντα υφυπουργού Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων.

«H σύνθεση της νέας κυβέρνησης του κ. Τσίπρα εκτός από συντηρητισμό, αναχρονισμό και παλαιοκομματική λογική, τώρα εκπέμπει ομοφοβία και ρατσισμό», σχολιάζει το κόμμα σε ανακοίνωσή του.

Όπως επισημαίνει, «η υπουργοποίηση του κ. Δημήτρη Καμμένου, ευρέως γνωστού για τις ομοφοβικές και ρατσιστικές του δηλώσεις στο διαδίκτυο, δεν αποτελεί απλώς ένα ακόμη πολιτικό ατόπημα του κ. Τσίπρα», αλλά «αποτελεί ευθεία προσβολή προς την κοινωνία, στέλνοντας, παράλληλα, επικίνδυνα μηνύματα τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό της χώρας».

«Δεν είναι το ‘πρώτη φορά’, αλλά το ‘αριστερά’ που καταντάει πια ένα σύντομο ανέκδοτο», προσθέτει το Ποτάμι.

Νωρίτερα, την αντίθεσή του στην υπουργοποίηση «ενός προσώπου με ακραίες και ρατσιστικές απόψεις» εξέφρασε και ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης, μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στο twitter.

«Στηρίζω απολύτως την κυβέρνηση Τσίπρα. Δεν είμαι όμως καθόλου ευτυχής με την υπουργοποίηση ενός προσώπου με ακραίες καιρατσιστιστικές απόψεις», ανέφερε χαρακτηριστικά στη σχετική ανάρτηση.