Το Ποτάμι: Η ελάφρυνση του χρέους είναι απαραίτητη, αλλά δεν αρκεί

«Η ελάφρυνση του χρέους είναι απαραίτητη, αλλά δεν αρκεί», τονίζει το Ποτάμι σε ανακοίνωσή του, εκτιμώντας πως «χωρίς ένα μεταρρυθμιστικό σοκ η χώρα θα σέρνεται για δεκαετίες».

Όπως σημειώνει το Ποτάμι, η έκθεση του ΔΝΤ εν όψει της συζήτησης στο Εurogroup για το χρέος, «αποτυπώνει με σαφήνεια το αδιέξοδο στο οποίο κινδυνεύει να βρεθεί η χώρα τα επόμενα χρόνια». «Οι χαμηλοί ρυθμοί ανάπτυξης που προβλέπει το Ταμείο και η διατήρηση της ανεργίας σε υψηλά επίπεδα, δείχνουν ότι η Ελλάδα θα σέρνεται και η κοινωνία δεν θα σηκώσει κεφάλι. Η χώρα μας βρίσκεται στις τελευταίες θέσεις στην Ε.Ε. στην ευκολία στο επιχειρείν και σε δείκτες που αποτελούν προϋπόθεση για την ανάπτυξη (γραφειοκρατία, ταχύτητα στην απονομή Δικαιοσύνης κλπ). Και θα χάνει συνεχώς έδαφος αν η κυβέρνηση συνεχίσει το ίδιο βιολί», προειδοποιεί το κόμμα.

Σύμφωνα με το Ποτάμι, ο μόνος δρόμος αντιστροφής αυτής της τάσης είναι μια μεγάλη συμφωνία μεταξύ πολιτικών δυνάμεων και κοινωνικών εταίρων για μεγάλες μεταρρυθμίσεις που θα ανατρέψουν τις δυσμενείς προβλέψεις.
«Για να έρθει ανάπτυξη χρειάζεται σχέδιο και σοβαρότητα, πράγματα ασύμβατα με τους ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ», καταλήγει η ανακοίνωση του κόμματος.

3DC0B600B11DC12B74F4837E5DDFF09C

Σε ότι αφορά την εκκένωση του καταυλισμού προσφύγων στην Ειδομένη, το Ποτάμι κάνει λόγο για «προπαγάνδα» από την κυβέρνηση κάνει λόγο το Ποτάμι, χαρακτηρίζοντας ακατανόητη την επιλογή να μην επιτραπεί στα ΜΜΕ να καλύψουν την επιχείρηση στην Ειδομένη.

«Σε μια σύγχρονη δημοκρατία δεν υπάρχουν άβατα για όσους ελέγχουν την εξουσία. Και πολύ περισσότερο δεν υπάρχει ως ‘αντιστάθμισμα’ μονοπώλιο της κρατικής ενημέρωσης», αναφέρει το κόμμα σε σχετική του ανακοίνωση.

«Η επιλογή να μείνουν μακριά από την Ειδομένη τα ΜΜΕ επειδή όπως είπε ο εκπρόσωπος του Συντονιστικού ‘η αστυνομία δεν ήθελε 100 κάμερες στα πόδια της» σε μία ειρηνική επιχείρηση (όπως διατυμπανίζεται από το Μαξίμου) ήταν εξ αρχής ακατανόητη. Έγινε όμως κατανοητή από την αποκλειστικότητα της ΕΡΤ και του ΑΠΕ οι οποίοι προπαγανδίζουν “κατ’ αποκλειστικότητα” την επιχείρηση που εξελίσσεται “όμορφα και ωραία”», σχολιάζει το Ποτάμι και καταλήγει: «Ντροπή. Ο συριζαϊσμός γίνεται συνώνυμο του φαρισαϊσμού.».