Το Ποτάμι: Κυβέρνηση των μεγάλων φόρων και εισφορών

Για κυβέρνηση «των μεγάλων φόρων και εισφορών» κάνει λόγο σε ανακοίνωσή του το Ποτάμι, σημειώνοντας ότι πάνω από το 50% των συνολικών μικτών εισοδημάτων ελευθέρων επαγγελματιών, επιστημόνων και αγροτών θα πηγαίνει πλέον στο κράτος με τη μορφή φόρων και εισφορών.

Όπως τονίζει η Σεβαστουπόλεως, «αυτό θα είναι το αποτέλεσμα της ψήφισης από την κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ ούτε ενός, ούτε δύο, αλλά οκτώ διαφορετικών ασφαλιστικών μέτρων που αφορούν αυξήσεις εισφορών και θα ισχύουν κατά περίπτωση από την 1η Ιουνίου, την 1η Ιουλίου και την 1η Ιανουαρίου του 2017 συμπληρωματικά με τη φορολόγηση».

Το Ποτάμι υπογραμμίζει ότι «οι πολίτες ποτέ δεν πήραν στα σοβαρά τις διαβεβαιώσεις του κ. Τσίπρα ότι το Πάσχα θα ερχόταν η ανάσταση της οικονομίας και του συνεταίρου του κ. Καμμένου ότι την Πρωτομαγιά η χώρα θα έβγαινε από τα μνημόνια».

«Τώρα όμως διαπιστώνουν ότι πρέπει να πάρουν τοις μετρητοίς την διαχρονική ατάκα του αρμόδιου υπουργού κ. Αλεξιάδη ότι στα φορολογικά “τελείωσαν τα άσχημα κι έρχονται τα χειρότερα”», καταλήγει η Σεβαστουπόλεως.