Το Ποτάμι: «Κόκκινα» ταμεία αντί για πασχαλινά αυγά και νέα βύθιση της οικονομίας

«Κόκκινα» ταμεία αντί για πασχαλινά αυγά, σχολιάζει το Ποτάμι αναφορικά με την κίνηση της κυβέρνησης να «’σκουπίσει’ αδιακρίτως τα αποθεματικά των φορέων του ευρύτερου δημόσιου τομέα προκειμένου να καλύψει τις ταμειακές ανάγκες του Δημοσίου» αναφέρει σε ανακοίνωσή του.

Κατηγορεί το οικονομικό επιτελείο ότι «μπορεί να αδιαφορεί για τα ασθενοφόρα που είναι χωρίς βενζίνη και για τα νοσοκομεία που δεν έχουν γάζες, πλην όμως μαζεύει ό,τι χρηματικό διαθέσιμο βρίσκει για να βγάλει το Πάσχα».

Υπογραμμίζει ότι «η κυβέρνηση είναι γεμάτη ιδέες για κάθε είδους ζήτημα» είχε πει την περασμένη εβδομάδα ο υπουργός Οικονομικών κ. Τσακαλώτος. Η επανάληψη φαίνεται ότι …δεν είναι μητέρα μαθήσεως καθώς στην προκειμένη περίπτωση η ιδέα ήταν δανεισμένη από την περυσινή «χειρότερη διαπραγμάτευση της χρονιάς 2015», τίτλος που απένειμε το τμήμα Νομικής του πανεπιστημίου Χάρβαρντ στην πρώτη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ».

Μοναδική διαφορά με τον περασμένο Απρίλιο όταν η κυβέρνηση επέβαλε την υποχρεωτική μεταφορά στην Τράπεζα της Ελλάδας όσων κεφαλαίων δεν χρειάζονται οι δημόσιοι οργανισμοί για να καλύψουν τις τρέχουσες ανάγκες τους είναι σύμφωνα με το Ποτάμι ότι «ο ΠτΒ κ. Βούτσης έδωσε με ευκολία τα ταμειακά διαθέσιμα της Βουλής ενώ η προκάτοχός του κυρία Κωνσταντοπούλου το είχε παζαρέψει».

«Κόκκινα» ταμεία αντί για πασχαλινά αυγά, λοιπόν ,και νέα βύθιση της οικονομίας αντί για την ανάσταση που περιμένει ο κ. Τσίπρας να έρθει το Μεγάλο Σάββατο, καταλήγει η ανακοίνωση.