Το Ποτάμι: Ο κ. Τσίπρας ζει στον δικό του κόσμο όπως άλλωστε συμβαίνει συχνά με τους ενοίκους του Μαξίμου

Με μία αιχμηρή ανακοίνωση σχολίασε το Ποτάμι τη χθεσινή συνέντευξη του Πρωθυπουργού στον ΣΚΑΪ. «Ο κ. Τσίπρας, κλεισμένος στο πρωθυπουργικό μέγαρο, ζει στον δικό του κόσμο όπως άλλωστε συμβαίνει συχνά με τους ενοίκους του Μαξίμου. Βλέπει μόνο επιτυχίες χωρίς να αντιλαμβάνεται την αγωνία του κόσμου μπροστά στα λουκέτα, τους φόρους, την εξαφάνιση ή την μείωση του εισοδήματός του», ανέφερε το κόμμα σε ανακοίνωσή του.

Όπως επισήμανε το Ποτάμι, τόσο η οικονομική, όσο και η προσφυγική κρίση για την οποία μίλησε ο κ. Τσίπρας είναι «σε μεγάλο βαθμό αποτέλεσμα των λανθασμένων επιλογών του». «Όταν του επισημαίναμε τις καταστροφικές συνέπειες μιας σύγκρουσης με τους εταίρους, κινδυνολογούσαμε. Χρειαζόταν το plan x για να τις αντιληφθεί. Κι όταν τον καλούσαμε να πιέσει την Ευρώπη για συμφωνία με την Τουρκία μας κατήγγειλε ως ακροδεξιούς», σημείωσε το Ποτάμι, ενώ καταλόγισε στον Πρωθυπουργό ότι «εξακολουθεί να μιλάει με τη γνωστή προχειρότητα».

«Προτείνει την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας από τον λαό, αλλά δεν είναι υπέρ της δυαρχίας, ούτε μπορεί να πει ποιές αρμοδιότητες πρέπει να έχει ο Πρόεδρος. Ανακάλυψε τώρα ότι έξοδος από την κρίση δεν θα έρθει με σκίσιμο των μνημονίων και μονομερή διαγραφή χρέους, αλλά μπορεί να γίνει με επενδύσεις και δουλειές, όταν επί χρόνια έχει πολεμήσει κάθε επένδυση στη χώρα. Το να μιλάει ο κ. Τσίπρας για επενδύσεις έχει τόση αξιοπιστία όση να εκθειάζει ένας χορτοφάγος τις ευεργετικές συνέπειες της κρεατοφαγίας. Ούτε πιστεύει αυτά που λέει, ούτε μπορεί να τα κάνει πράξη», πρόσθεσε.

Σε ό,τι αφορά «την ερωτική σχέση με τους Έλληνες που επικαλέστηκε» ο κ. Τσίπρας στη συνένετευξή του το Ποτάμι σχολίασε: «Λίγες φορές ιστορικά έχει καταγραφεί τόσο μεγάλος αριθμός ερωτικών απογοητεύσεων».