Το Ποτάμι: Πολιτική λύση προκειμένου να δοθεί τέλος στην αγωνία των εργαζομένων του ΟΑΣΘ

Πολιτική λύση, μέσω νομοθετικής αλλαγής, προκειμένου να δοθεί τέλος στην ταλαιπωρία του κόσμου και την αγωνία των εργαζομένων του Οργανισμού Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης (ΟΑΣΘ), ζητά από την κυβέρνηση το Ποτάμι, ενώ την κατηγορεί την κυβέρνηση για αδιαφορία.

Συγκεκριμένα, το Ποτάμι σε ανακοίνωσή του, αναφέρει ότι ο ΟΑΣΘ, επικαλούμενος οφειλές του Δημοσίου, δεν καταβάλλει στους εργαζομένους τους μισθούς τους, με αποτέλεσμα αυτοί να προχωρούν σε κινητοποιήσεις και οι πολίτες να ταλαιπωρούνται και σημειώνει ότι ο Οργανισμός δεν έχει δημοσιεύσει τον ισολογισμό του.

Ζητά δε να γνωστοποιήσει ο ΟΑΣΘ πόσα είναι τα έσοδα από τα εισιτήρια, ποια είναι τα κόστη λειτουργίας, ποιο είναι το ποσό της επιδότησης από το κράτος και ποιο είναι το ποσό που θα πάρουν ως κέρδος οι μέτοχοι, οι οποίοι βάση της σύμβασης έχουν εξασφαλισμένα κέρδη, αλλά να υπάρξει ενημέρωση εάν «έχουν ήδη μοιραστεί μερίσματα ως κέρδη μιας χρονιάς που δεν έχει κλείσει» και «για το ύψος των οφειλών προς τους εργαζομένους» και καταλήγει:

«Η λύση όμως δεν πρέπει να είναι, απλώς, η καταβολή μέρους της επιδότησης, προκειμένου να πληρωθούν οι εργαζόμενοι και να γυρίσουν στη δουλειά τους. Αυτό συμβαίνει συχνά και θα ξανασυμβεί. Η λύση είναι η νομοθετική αλλαγή, η λύση είναι καθαρά πολιτική. Η κυβέρνηση οφείλει να σταματήσει να αδιαφορεί και να δώσει τέλος στην ταλαιπωρία του κόσμου και την αγωνία των εργαζομένων».