Τσίπρας: Έτοιμος να αναλάβει την ευθύνη της διακυβέρνησης της χώρας ο ΣΥΡΙΖΑ

«Η επάνοδος της χώρας σε τροχιά ανάκαμψης προϋποθέτει κυρίως την ακύρωση τους προγράμματος της ύφεσης. Αλλά και μια γενναία απομείωση του δημόσιου χρέους της χώρας ως ποσοστού του ΑΕΠ. Όποιος αυτό δεν το βλέπει απλώς εθελοτυφλεί», τόνισε ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, Αλέξης Τσίπρας, στο 23ο συνέδριο του Ελληνοαμερικανικού Επιμελητηρίου, δηλώνοντας παράλληλα την «ετοιμότητα» του πολιτικού φορέα να αναλάβει την «ιστορική ευθύνη της διακυβέρνησης της χώρας».

«Σήμερα η Αριστερά είναι ανοικτή στις ιδέες, στο καινούριο, στην αναζήτηση, ενώ τα δόγματα έχουν περάσει στην απέναντι πλευρά, οι πολιτικοί μας αντίπαλοι κινούνται στο δόγμα του νεοφιλελευθερισμού», υπογράμμισε.

Ασκώντας σκληρή κριτική προς τα τρία κόμματα που στηρίζουν την κυβέρνηση, ο κ. Τσίπρας υποστήριξε ότι «έχουν ως μόνο πολιτικό σχέδιο για τη χώρα, το Μνημόνιο», συμπληρώνοντας ότι «η κυβέρνηση έχει πλήρως ενσωματωθεί και υποταχθεί στις προεκλογικές ανάγκες, αλλά και το μακροπρόθεσμο σχέδιο της κ. Μέρκελ για την ελληνική προοπτική», το οποίο σχέδιο σκιαγράφησε ως μετατροπή της χώρας σε ειδική οικονομική ζώνη, παραπέμποντας σε σχετική συνέντευξη του προέδρου του Συνδέσμου Γεμαρνικών Βιομηχανιών, Πέτερ Κάιτελ.

Ο κ. Τσίπρας είπε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ διαθέτει πολιτικό σχέδιο που θα αντικαταστήσει το μνημόνιο και που στη βάση του «θα αναδιαπραγματευτούμε τη δανειακή σύμβαση» με τους εταίρους και τόνισε ότι «είμαστε έτοιμοι για να εφαρμόσουμε τις μεγάλες, προοδευτικές διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις που έχει ανάγκη ο τόπος για να βγει οριστικά από το τέλμα της ανακυκλούμενης κρίσης».