Τσίπρας: Κάναμε ένα συμβιβασμό, άλλα δεν είμαστε εμείς οι συμβιβασμένοι

Κάναμε έναν συμβιβασμό, δεν είμαστε συμβιβασμένοι, είπε από τα Ανώγεια, από όπου ξεκίνησε την προεκλογική του εκστρατεία, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας. «Πιστέψαμε στο δίκιο μας και όταν βρεθήκαμε μπροστά σε μία μεγάλη απειλή, κάναμε την επιλογή να σταθούμε όρθιοι» είπε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Τσίπρας συνέχισε: «Δεν λυγίσαμε, δεν συμβιβαστήκαμε. Κάναμε ένα συμβιβασμό, άλλα δεν είμαστε εμείς οι συμβιβασμένοι», τονίζοντας παράλληλα ότι έκανε μια δύσκολη επιλογή προκειμένου να μην οδηγηθεί ο τόπος σε μια καταστροφή.

«Θέλαμε τον λαό μας όρθιο να συνεχίσει να παλεύει και να διεκδικεί το δίκιο του. Είμαστε περήφανοι που δώσαμε αυτή τη μάχη» συμπλήρωσε.

Θέλουμε να μπορέσουμε να βγούμε από τις δύσκολες μέρες της κρίσης και όλοι μαζί να αγωνισθούμε για μία Ελλάδα χωρίς συμφέροντα, χωρίς διαπλοκή, για μια Ελλάδα χωρίς μνημόνιο και με εταίρους που θα μας σέβονται για τις προσπάθειές μας, ανέφερε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Δεν ζητήσαμε τις εκλογές, είπε ο κ. Τσίπρας, για να ξεφύγουμε. Θέλουμε την σύμφωνη γνώμη των πολιτών, του λαού για όλες τις προσπάθειες που ξεκινήσαμε και θέλουμε να ολοκληρώσουμε, ώστε να οικοδομήσουμε μια νέα Ελλάδα, χωρίς τον φόβο των μνημονίων, συμπλήρωσε.

Αγωνιστήκαμε, ανέφερε, και παλέψαμε τόσο, που φοβήθηκαν για όλα όσα είμαστε ικανοί.

Με το πιστόλι, όμως, στον κρόταφο, την τελευταία στιγμή έπρεπε να αποφασίσουμε την πορεία αυτής της χώρας και πήραμε την σκληρή απόφαση της συμφωνίας, προς το παρόν, που όμως δεν οδηγεί την Ελλάδα στον γκρεμό και την καταστροφή, υπογράμμισε.

Θα ξαναγυρίσουμε στο Μαξίμου, πρόσθεσε, για να μείνουμε για πολλά χρόνια και όλοι μαζί να φτιάξουμε ένα οργανωμένο κράτος με δομή, υπηρεσίες, ένα κράτος που θα βοηθήσει όλους εκείνους που προσπαθούν τίμια.

Δεσμεύθηκε ότι προτεραιότητα του ΣΥΡΙΖΑ είναι ο αγροτικός και κτηνοτροφικός κόσμος, που αν δεν υπήρχαν οι εξελίξεις αυτές είχαμε έτοιμο νομοσχέδιο, το οποίο θα καταθέταμε το επόμενο διάστημα.

Ο κ. Τσίπρας από τα Ανώγεια έδωσε την υπόσχεση ότι θα πολεμήσει όχι για τις γερμανικές αποζημιώσεις, αλλά για τις γερμανικές οφειλές. Γιατί οφειλές είναι, όπως χαρακτηριστικά είπε, από πλευράς της Γερμανίας προς μία χώρα που υπέστη την βαρβαρότητα και τις συνέπειες της Κατοχής.