Τσίπρας-Μέρκελ-Ολάντ: Ανάγκη να ολοκληρωθεί η πρώτη αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος το συντομότερο δυνατόν

Την ανάγκη να ολοκληρωθεί η πρώτη αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος το συντομότερο δυνατόν επισήμαναν σήμερα ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, η Γερμανίδα Καγκελάριος Ανγκελα Μέρκελ και ο Γάλλος Πρόεδρος Φρανσού Ολάντ, σε τριμερή συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στο περιθώριο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στις Βρυξέλλες.

Σύμφωνα με ελληνικές πηγές, στη συνάντηση, η οποία είχε διάρκεια λίγο περισσότερο από μία ώρα, εκτός από την οικονομία συζητήθηκε και η προσφυγική κρίση.

Ειδικότερα για την οικονομία, ο γαλλογερμανικός άξονας δεσμεύθηκε ότι θα αναλάβει πρωτοβουλία για την έγκαιρη ολοκλήρωση της πρώτης αξιολόγησης.

Για το προσφυγικό, η Γερμανίας Καγκελάριος και ο Γάλλος πρόεδρος διαβεβαίωσαν τον κ. Τσίπρας ότι μέχρι τις 6 Μαρτίου που θα γίνει η συνάντηση της Ε.Ε. με τον Τούρκο Πρωθυπουργό, δεν πρόκειται να υπάρξει καμία μονομερή ενέργεια από κράτος – μέλος, όπως για παράδειγμα το κλείσιμο συνόρων. Διαβεβαίωσαν επίσης τον κ. Τσίπρα ότι για την αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης, η Ελλάδα θα έχει όποια βοήθεια ζητήσει.