Τσίπρας-Μπολντρίνι: Το προσφυγικό είναι ένα πρόβλημα που αφορά τις 28 χώρες της Ευρώπης συνολικά

Κοινό μήνυμα ότι το προσφυγικό είναι ένα πρόβλημα που αφορά τις 28 χώρες της Ευρώπης συνολικά, έστειλαν ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας και η πρόεδρος της ιταλικής Βουλής, Λάουρα Μπολντρίνι, στη συνάντηση που είχαν στο Μέγαρο Μαξίμου.

Ο Πρωθυπουργός και η πρόεδρος της ιταλικής Βουλής συμφώνησαν ότι το προσφυγικό είναι ένα ευρωπαϊκό πρόβλημα που πρέπει να αντιμετωπιστεί με κοινή ευρωπαϊκή πολιτική και όχι να βαραίνει μόνο ή κυρίως τους ώμους της Ελλάδας, της Ιταλίας, της Γερμανίας και της Σουηδίας.

Στον διάλογο που είχαν, κατά την έναρξη της συνάντησής τους, ο κ. Τσίπρας τόνισε ότι σήμερα η Ευρώπη βρίσκεται σε κρίσιμο σημείο και πως μία παράμετρος που δυσκολεύει την κατάσταση είναι η συντηρητική συμπεριφορά που υπάρχει (στην Ευρώπη) και οι ακροδεξιές δυνάμεις που αυξάνονται, συνεπώς πρόκειται και για μία πολιτική μάχη. Ο κ. Τσίπρας εξέφρασε επίσης το φόβο πως εάν συνεχίσουμε χωρίς πρωτοβουλίες, τότε υπάρχει περίπτωση να βρεθούμε σε δύσκολες συνθήκες.

Η κ. Μπολντρίνι υπογράμμισε ότι όλοι οι Ευρωπαίοι πρέπει να είναι υπερήφανοι για τον τρόπο με τον οποίο ο ελληνικός λαός αντιμετωπίζει το προσφυγικό. Αλλά, όπως, ανέφερε, είμαστε μία οικογένεια 28 χωρών και πρέπει να μοιραζόμαστε όλοι τις ευθύνες μας.