Τ, Βίζερ: Ο Τσίπρας II μοιάζει πολύ καλύτερος από τον Τσίπρα I

Η δεύτερη κυβέρνηση του Έλληνα πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα είναι καλύτερη από την πρώτη, εκτιμά ο επικεφαλής του Euro Working Group Τόμας Βίζερ, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Sudwest Presse.

«Ο Τσίπρας II μοιάζει πολύ καλύτερος από τον Τσίπρα I, φαίνεται να έχει πραγματική επιθυμία» να προχωρήσει σε μεταρρυθμίσεις, σημειώνει ο κ. Βίζερ. «Η νέα κυβέρνηση του Τσίπρα δίνει την εντύπωση ότι μετά την ελλιπή διάθεση για συνεργασία που επέδειξε στο παρελθόν, τώρα βρίσκεται στον δρόμο για την αξιόπιστη εφαρμογή (των συμπεφωνημένων)», παρατηρεί, προσθέτοντας πως «μόλις εφαρμοστούν πλήρως τα συμπεφωνημένα μέτρα, θα μπορέσουν να δοθούν νέα χρήματα (στην Ελλάδα)».

Ο επικεφαλής του Euro Working Group αναγνωρίζει ότι η μεταρρύθμιση του συνταξιοδοτικού θα είναι δύσκολη, αλλά όπως λέει, «αν δεν υπήρχαν διαμαρτυρίες, αυτό θα ήταν σημάδι ότι η μεταρρύθμιση δεν είναι αρκετά βαθιά».

Ο ίδιος εκτιμά ότι η Ελλάδα «μπορεί να επιστρέψει στις αγορές το 2016», ενώ εξηγεί ότι τα 86 δισ. του τρίτου πακέτου βοήθειας είναι το ανώτατο όριο των χρημάτων που αποφασίστηκε να δοθούν στην Ελλάδα τα επόμενα τρία χρόνια.

«Στόχος μας είναι να διατηρήσουμε το ποσό όσο πιο μικρό γίνεται», αναφέρει.
Αναφορικά με τα 25 δισ. ευρώ που προβλέπονται για την ανακεφαλαιοποίηση των ελληνικών τραπεζών, ο κ. Βίζερ δηλώνει ότι «αναμφισβήτητα» θα είναι επαρκή.