Υβρεολόγιο της Χρυσής Αυγής κατά των Ενόπλων Δυνάμεων – Αποπομπή των βουλευτών της από την αίθουσα

Οξύτατο επεισόδιο εις βάρος της ηγεσίας των Ενόπλων Δυνάμεων προκάλεσε η Χρυσή Αυγή στην Επιτροπή Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων, με αποτέλεσμα να διαταχθεί η αποπομπή των βουλευτών της από τη συνεδρίαση. Η συνεδρίαση διεκόπη, ακούσθηκαν ύβρεις, ενώ κλήθηκε και ο φρούραρχος.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στην κεκλεισμένων των θυρών συνεδρίαση οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής χαρακτήρισαν «προδότη» τον υπουργό και την ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων, που παρευρίσκετο στην συνεδρίαση, αλλά και «Φιλιππινέζες» τους επιτελείς. Ακόμη μίλησαν υβριστικά για τους πρόσφυγες, ενώ βιντεοσκοπούσαν με τα κινητά τη συνεδρίαση.

Στους χαρακτηρισμούς αντέδρασαν όλα τα κόμματα και η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εθνικής Άμυνας. Διεκόπη η συνεδρίαση, ζητήθηκε να αποχωρήσει η Χρυσή Αυγή και επειδή οι βουλευτές της δεν αποχωρούσαν, κλήθηκε ο φρούραρχος της Βουλής.

Με ομόφωνη απόφαση της Επιτροπής τούς ζητήθηκε εγγράφως να αποχωρήσουν, πράγμα που έκαναν, αφού παρουσία του προέδρου της Βουλής και του φρουράρχου τούς επιδόθηκε το έγγραφο με το οποίο η Επιτροπή τους ζητούσε να αποχωρήσουν βάση του άρθρου 81 του Κανονισμού.