Υπέρογκες οι χρεώσεις στην ενέργεια

 sbbe

Η διοίκηση του Συνδέσμου Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος (ΣΒΒΕ), με σημερινή επιστολή της προς τον πρωθυπουργό κ. Αντώνη Σαμαρά, τον υπουργό Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής καθ. Ευάγγελο Λιβιεράτο, τον υπουργό Ανάπτυξης, στις επιχειρήσεις – καταναλωτές μέσης και υψηλής τάσης του κόστους αγοράς των δικαιωμάτων αερίων ρύπων.

Δυστυχώς, επισημαίνεται στην επιστολή, η εγχώρια μεταποιητική δραστηριότητα, που στην κυριολεξία με ηρωισμό αντιμετωπίζει την οικονομική κρίση, για άλλη μια φορά τίθεται στο στόχαστρο του κράτους, καλούμενη να πληρώσει αντ’ αυτού τα ελλείμματα της χώρας και της ίδιας της ΔΕΗ.

Ο Σύνδεσμος μάλιστα, τονίζει ότι αντί να ληφθεί άμεσα από το κράτος η απόφαση που προβλέπεται σε σχετική Ευρωπαϊκή Οδηγία η οποία δίνει το δικαίωμα στις χώρες μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης να επιστρέφουν στις ενεργοβόρες βιομηχανίες το 60% της επιπλέον χρέωσης για τα δικαιώματα αερίων ρύπων, η Ελλάδα, θεωρεί ότι η εγχώρια βιομηχανία αντέχει και μπορεί να πληρώσει τα υπέρογκα ποσά των σχετικών χρεώσεων.