ΥΠΟΙΚ: Η αγγελία στους FT για την ΓΓΔΕ είχε δημοσιευθεί εμπρόθεσμα στις 3 Δεκεμβρίου

Με αφορμή δηλώσεις και δημοσιεύματα ​σχετικά με «εκπρόθεσμη» καταχώρηση της αγγελίας για την κάλυψη της θέσης του/της Γενικού/ής Γραμματέως Δημοσίων Εσόδων, το υπουργείο Oικονομικών επισημαίνει ότι η αγγελία είχε δημοσιευθεί εμπρόθεσμα στις 3 Δεκεμβρίου 2015 στο φύλλο των Financial Times. Η επαναδημοσίευση της αγγελίας ​στο φύλλο της 10ης Δεκεμβρίου 2015, ​οφείλεται σε -εκτός συμφωνίας- χειρισμό της εφημερίδας τονίζει το υπουργείο, παραθέτοντας σχετική επιβεβαίωση από τους FT.

Η συγκεκριμένη αγγελία δημοσιεύθηκε εμπρόθεσμα σε δύο ακόμη ξένα μέσα: στον Economist την Παρασκευή 27 Νοεμβρίου 2015 και στην ηλεκτρονική έκδοσή του (27 Νοεμβρίου-6 Δεκεμβρίου 2015) και στη Wall Street Journal στο φύλλο της Τετάρτης 2 Δεκεμβρίου 2015, προσθέτει το υπουργείο.

Στη σχετική ανακοίνωση το υπουργείο επισημαίνει ακόμη ότι η ηλεκτρονική διαδικασία υποβολής αιτήσεων υποψηφίων στον σύνδεσμο της ιστοσελίδας του Εθνικού Κέντρου Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης ολοκληρώθηκε ομαλά και επιτυχώς εντός των προβλεπόμενων ημερομηνιών (30/11-6/12/2015).

Η ανακοίνωση του υπουργείου

«Με αφορμή δηλώσεις και δημοσιεύματα ​ σχετικά με ‘εκπρόθεσμη’ καταχώρηση της αγγελίας για την κάλυψη της θέσης του/της Γενικού/ής Γραμματέως Δημοσίων Εσόδων, το Yπουργείο Oικονομικών επισημαίνει ότι:

1. Η αγγελία είχε δημοσιευθεί εμπρόθεσμα στις 3 Δεκεμβρίου 2015 στο φύλλο των Financial Times (ενώ υπήρχε παράλληλα ηλεκτρονική διαφήμιση στο ίδιο μέσον στο διάστημα 27 Νοεμβρίου – 6 Δεκεμβρίου 2015).

2. Η επαναδημοσίευση της αγγελίας ​στο φύλλο της 10ης Δεκεμβρίου 2015, ​οφείλεται σε -εκτός συμφωνίας- χειρισμό της εφημερίδας, όπως είναι προφανές στο σημείωμα που έστειλε σήμερα στο μεσημέρι στο Υπουργείο Οικονομικών, κατόπιν αιτήματός μας.

(σ.σ στο σημείωμα των FT αναφέρεται ότι: το ελληνικό υπουργείο Οικονομικών ‘έτρεξε’ μια πληρωμένη διαφήμιση για αγγελία πρόσληψης στους Financial Times στις 3 Δεκεμβρίου. Είχαμε την ευκαιρία να αναδημοσιεύσουμε την αγγελία την επόμενη εβδομάδα, δεδομένου λοιπόν ότι είχαμε διαθέσιμο χώρο αναδημοσιεύσαμε δωρεάν την διαφήμιση στις 10 Δεκεμβρίου, χωρίς να συνειδητοποιήσουμε ότι είχε παρέλθει η προθεσμία (σσ για την κατάθεση βιοφραφικών). Η ελληνική κυβέρνηση δεν έδωσε εντολή για τη δημοσίευση της διαφήμισης την 10η Δεκεμβρίου, ούτε κατέβαλε οποιοδήποτε ποσό για αυτό.).

3. ​Επιπροσθέτως: η συγκεκριμένη αγγελία δημοσιεύθηκε εμπρόθεσμα σε δύο ακόμη ξένα μέσα:

Στον Economist (εβδομαδιαία περιοδική έκδοση ) την Παρασκευή 27 Νοεμβρίου 2015 & στην ηλεκτρονική έκδοσή του (27 Νοεμβρίου-6 Δεκεμβρίου 2015) http://www.exec-appointments.com/jobs/central-government/
Στην Wall Street Journal στο φύλλο της Τετάρτης 2 Δεκεμβρίου 2015.

Τέλος, η ηλεκτρονική διαδικασία υποβολής αιτήσεων υποψηφίων στον σύνδεσμο της ιστοσελίδας του Εθνικού Κέντρου Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης https://online.ekdd.gr/applications/, ο οποίος δημοσιευόταν σε όλες τις καταχωρήσεις, ολοκληρώθηκε ομαλά και επιτυχώς εντός των προβλεπόμενων ημερομηνιών (30/11-6/12/2015)».